Companii

Eforie a mers in pierdere in primele trei luni

26.05.2003, 00:00 18

Eforie SA, societate care detine 11 hoteluri, sase restaurante si sapte vile in statiunea Eforie Nord, a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de putin peste un miliard de lei, de aproape trei ori mai mica in termeni reali decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Pe de alta parte, Eforie a inregistrat alte venituri din exploatare de circa 20,1 miliarde lei, fata de 85 milioane in primele trei luni ale anului 2002, ceea ce a dus la obtinerea unor venituri totale din activitatea de baza de opt mai mari decat in intervalul similar al anului precedent.
Cu toate acestea, avand in vedere cresterea semnificativa a cheltuielilor de exploatare, societatea a incheiat in pierdere primul trimestru al anului. Astfel, Eforie a inregistrat o pierdere de 2,7 miliarde de lei, fata de un profit de 4,8 miliarde lei in primele trei luni ale anului trecut.
Compania, al carei actionar majoritar este SIF Transilvania cu aproape 95% din actiuni, este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Titlurile Eforie se tranzactioneaza la preturi situate in jurul nivelului de 2.300 lei/actiune.
Eforie a anuntat recent ca va investi in acest an aproximativ 5,5 milioane de euro pentru modernizarea unor active. Actionarul majoritar al firmei, SIF Transilvania, a decis recent sa uneasca firme de pe litoral pe care le controleaza intr-o societate care sa functioneze in regim de lant hotelier si care va beneficia de investiii de zeci de milioane de dolari in urmatorii ani.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO