Companii

EcoNews ZF 13 aprilie 2022

EcoNews ZF 13 aprilie 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.04.2022, 00:02 52

► Producătorul suedez de utilaje destinate întreţinerii spaţiilor verzi Husqvarna şi-a adaptat liniile de producţie pentru limitarea amprentei de carbon şi a creat game de produse cu niveluri reduse de emisii sau chiar zero emisii directe.

► Start-upul local bonapp.eco, al cărui scop este combaterea risipei alimentare cu ajutorul unei aplicaţii mobile de tip market-place, s-a asociat cu filiala românească a brandului internaţional Yves Rocher pentru a combate risipa generată de surplusul produselor de frumuseţe şi al cosmeticelor. Astfel, produse Yves Rocher care expiră în două până la şase luni vor fi disponibile în aplicaţia bonapp.eco şi vor putea fi cumpărate de asemenea şi din unele dintre magazinele companiei din Bucureşti, prin intermediul aplicaţiei.

► ABN Systems International, companie antreprenorială care distribuie produse şi accesorii IT&C şi deţinătoare a brandului Tellur, a lansat o gamă de produse electronice eco, realizate exclusiv din materiale biodegradabile, reciclate şi reciclabile. La baza realizării produselor ecologice din gama verde Tellur Green stau materiale precum fibra de grâu, nailonul reciclat sau plasticul reciclabil. Din ele se produc piese precum cablurile, încărcătoarele şi boxele Bluetooth. Ambalajele acestor produse sunt confecţionate tot din materiale „verzi“.

► Guvernul a aprobat săptămâna trecută, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, o ordonanţă de urgenţă privind eficientizarea gestionării deşeurilor. Una dintre principalele prevederi ale actului normativ spune că incendierea sau îngroparea deşeurilor constituie infracţiuni şi se vor pedepsi cu închisoare de la trei la cinci ani.

► Numărul de prosumatori racordaţi la reţeaua electrică de distribuţie a ajuns la 13.707 la finalul anului 2021, faţă de 1.634 cu un an în urmă şi 303 în 2019, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

► Producătorul de tâmplărie Barrier din Bacău vrea să instaleze 540 de panouri fotovoltaice în 2022, care se vor alătura celor 522 deja montate anul trecut şi în care a investit 300.000 de euro.

►  Editura Nemira a trecut la folosirea ambalajelor returnabile, ca urmare a parteneriatului încheiat cu R-Create, un start-up românesc care constă într-o soluţie pentru comercianţii online prin care să poată utiliza o pungă refolosibilă atunci când îşi livrează produsele.

► OMV Petrom şi Energy Policy Group (EPG) au modernizat şi reabilitat Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu“ din Ploieşti, în cadrul programului România Eficientă. Clădirea a fost reabilitată la standarde nZEB (nearly Zero-Energy Building), respectiv consum de energie aproape zero. Investiţia a fost de 1 milion de euro.

► Producătorul de mobilă Spectral Mobilă din Bârlad a investit 250.000 de euro în trei sisteme de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 210 kW. Cele trei instalaţii electrice cuprind 633 de panouri fotovoltaice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO