Companii

Ecomaster, business de 8 mil. euro din servicii de ecologie industriala

09.08.2006, 18:17 62

Compania de servicii in domeniul ecologiei industriale Ecomaster Servicii Ecologice, care face parte din grupul Rompetrol, are in plan pentru anul acesta o cifra de afaceri de 10,5 mil. dolari (8,3 mil. euro), cu 15% mai mult decat in 2005 si un EBITDA (castigurile inaintea platii dobanzilor, taxelor si a deprecierii si amortizarii - n.r.) de 630.000 de euro.
"Cresterea se va baza pe dezvoltarea unei linii de afaceri lansate in trimestrul II si, respectiv, IV al anului 2005, si anume laboratorul de analize si reteaua proprie de colectare a uleiurilor uzate", afirma Radu Merza, directorul general al Ecomaster. Compania a inregistrat anul trecut venituri totale de 9,2 mil. dolari (7,2 mil. euro), cu 60% mai mult decat in 2004. Cresterea este explicata de oficialii Ecomaster "prin aplicarea unei strategii pe termen lung care a urmarit focalizarea asupra unor sectoare cu potential de crestere ridicat, precum serviciile de ecologie industriala si cele de recuperare si reciclare a deseurilor".
"Totodata, in urma unui program de investitii semnificativ, profitabilitatea a fost usor redusa comparativ cu anul 2004, insa efectele pe termen lung vor fi benefice, nu doar pe plan comercial", a mai spus Merza.
In primul semestru al acestui an, compania a avut o cifra de afaceri de circa 5 milioane de dolari (3,9 milioane de euro), in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut, iar EBITDA a fost de 500.000 de dolari (400.000 de euro).
Ecomaster lucreaza prioritar cu societati care au capital majoritar strain. Portofoliul de clienti cuprinde peste 100 de societati, dintre care trei fac parte din Grupul Rompetrol (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rafinaria Vega Ploiesti).
In ceea ce priveste planurile de dezvoltare ale companiei Ecomaster, reprezentantii conducerii intentioneaza sa se implice in productia de biocombustibili, alaturi de Rompetrol Rafinare, si in decontaminarea solurilor poluate cu produse petroliere. Grupul Rompetrol, cu afaceri de peste 2 miliarde de euro anul trecut, are planuri mari in ceea ce priveste afacerile cu biodiesel.
"De asemenea, vom investi cu precadere in dezvoltarea la nivel national a retelei proprii de colectare a deseurilor (uleiuri industriale uzate sau combustibili) si in dezvoltarea unei echipe mobile pentru decontaminarea solurilor poluate", a mentionat Radu Merza.
In momentul de fata, Ecomaster ofera o gama de servicii care cuprinde administrarea statiilor de epurare a apelor uzate si tratarea slamurilor de epurare, prelucrarea si eliminarea slamurilor petroliere si a gudroanelor acide, prelucrarea si eliminarea deseurilor industriale solide, precum si colectarea si prelucrarea uleiurilor minerale uzate. De asemenea, Ecomaster mai comercializeaza sub propria marca si combustibilii pentru focare industriale si realizeaza analize chimice specializate.
Compania are 125 de angajati si face parte din Grupul Rompetrol, principalul actionar fiind Rompetrol Financial Group, cu o participatie de peste 99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO