Companii

Ecologia industriala a adus 17 mil. euro pentru Comelf Bistrita

02.02.2005, 00:00 39

Compania bistriteana Comelf, producatoare de echipamente pentru protectia mediului, are ca obiectiv pentru anul acesta pe o cifra de afaceri de 19,3 mil. euro, in crestere cu 13,2% fata de anul trecut, a declarat Dorin Stoian, directorul general al societatii. El a precizat ca aceasta evolutie va fi determinata in special de imbunatatirea randamentului la export.
In 2004, compania a realizat o cifra de afaceri de 17 mil. euro, cu 10,5% mai mare decat in 2003.
Activitatea productiva a Comelf se desfasoara in cadrul a patru fabrici, organizate ca centre de profit: fabrica de filtre, electrofiltre si utilaj tehnologic, fabrica de utilaj si echipament terasier, fabrica de componente terasiere, fabrica de scule, dispozitive, accesorii si utilitati.
Peste 85% din productia Comelf este destinata exportului in Italia, Franta, Austria, Germania, Belgia si Egipt, printre cei mai importanti clienti ai producatorului bistritean numarandu-se General Electric Energy Power (Franta), Braden Europe (Olanda), Lurgi (Germania), Komatsu Utility Europe, Marini, Colmar din Italia si Hartl (Austria).
Pe piata interna echipamentele produse de societate sunt utilizate in industria energetica, metalurgica si a materialelor de constructii. "Segmentele de piata vizate de noi sunt cele constituite din centralele cogenerative pe gaz, din industria energetica si cele alcatuite de utilajele terasiere montate complet, din industria echipamentelor pentru constructii", a precizat Stoian.
Anul acesta, compania are alocat un buget de investitii de 600.000 de euro destinat retehnologizarii. "O atentie speciala se va acorda informatizarii, urmand ca intr-o prima etapa sa implementam un soft integrat de gestiune, planificare si urmarire a productiei", a mai spus Dorin Stoian. El a subliniat ca politica de investitii este un element constant in planurile de afaceri ale societatii. In 2004, investitiile realizate din resurse proprii au fost de 428.000 de euro si au urmarit achizitionarea unor utilaje mai performante. "Am continuat si modernizarea spatiilor de productie prin refacerea izolatiilor termice si hidro, s-au completat instalatiile de climatizare, astfel incat fabricatia sa se desfasoare in conditii optime", a mai spus Stoian.
Comelf s-a privatizat integral in 1999, prin cumpararea de catre Uzinsider Bucuresti a pachetului majoritar de 76,63% dintre actiuni. Restul, de 23,37% sunt detinute de diverse persoane fizice.
Ultimul pret al actiunilor Comelf 100.000 lei pe actiune, pret la care capitalizarea companiei este de 6,2 milioane de euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO