Companii

Eckerle incepe livrarile pentru piata interna

23.02.2005, 00:00 26

Producatorul de componente electromecanice pentru industria auto Eckerle Romania, subsidiara a concernului german Eckerle-Gruppe, va incepe sa produca la Cluj, din luna iunie a acestui an, o serie de echipamente destinate exclusiv pietei interne.
Firma germana, care produce in prezent in sistem lohn pentru piata germana, a investit 2,4 mil. euro intr-un nou centru de productie la Cluj-Napoca, situat pe o suprafata de 4.000 mp.
"Ne vom muta intreaga activitate din spatiul inchiriat in care lucram in prezent, iar noua locatie, care va determina cresterea numarului de angajati de la 320 la 600 de persoane, ne va permite sa abordam si piata interna", a declarat pentru ZF Transilvania Andreas Winnen, director general al firmei.
El spera ca noua sectie de automatizari sa realizeze in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 1 mil. euro.
"Vom pastra productia in sistem lohn, dar sectia de automatizari va deveni activitatea de baza in urmatorii zece ani. Deocamdata vizam doar piata din Transilvania, pentru ca intram intr-un domeniu in care relatiile cu clientii sunt foarte apropiate si nu putem acoperi toata tara", a mai spus directorul general.
In primul an de productie, activitatea pe linia de automatizari va reprezenta circa 20% din productia totala a firmei, unul dintre cei mai importanti clienti ai Eckerle Romania fiind fabrica de la Sibiu a concernului german Continental. "Peste trei ani, piata romaneasca va incepe sa creasca foarte repede pe acest segment, pentru ca firmele producatoare se vor gandi la cele mai eficiente modalitati prin care pot inlocui oamenii", considera Winnen.
Prezenta pe piata romaneasca din iunie 2003, compania produce zilnic 50.000 de componente electromecanice pentru motoarele mici ale autoturismelor, principalii clienti fiind companiile germane Bosch si Siemens. "Realizam o productie de 50.000 de euro pe zi, insa datorita faptului ca lucram in lohn, aceasta cifra nu reprezinta in totalitate venitul companiei", a precizat Winnen, care spune ca pana la sfarsitul anului productia destinata pietei externe se va dubla. "Cea mai mare parte a comenzilor pentru Eckerle Europa va fi preluata de filiala din Romania incepand din acest an", a mai spus Winnen.
Compania Eckerle Romania face parte din grupul german cu acelasi nume, care a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 70 mil. euro, estimarile oficialilor vizand o dublare a acesteia in cinci ani. Fondat in 1968 in Germania, grupul s-a extins dupa 1990 cu doua centre in Ungaria si Mexic si cu noi unitati in Romania si Brazilia. In prezent grupul german are peste 2.000 de angajati.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO