Companii

Durerile Australiei, in format electronic

28.08.2003, 00:00 18



Australia va avea una dintre cele mai ample baze de date electronice referitoare la dureri, pana la sfarsitul anului, informeaza site-ul HealthInsite.gov.au.



Pain Management and Research Institute din cadrul Royal North Shore Hospital, cea mai mare clinica multidisciplinara care se axeaza asupra cercetarii durerii, va pune in functiune un sistem de date integrat si o baza centrala in care sa fie trecute informatiile despre pacienti si care va permite o mai buna adaptare a raspunsurilor la necesitatile administrative, clinice si de cercetare.



„Acest sistem electronic va furniza informatii amanuntite despre tipul si nivelul durerilor experimentate de australieni si despre modul de combatere al acestora", a declarat cercetatorul Annie Woodhouse, in cadrul celei de-a 11-a Conferinte de informatica medicala de la Sydney.



Dr. Woodhouse a apreciat ca trecerea la sisteme electronice vor permite Institutului sa comunice mai eficient cu pacietii.



„De asemenea, vom fi capabili sa stabilim tendinte si modele; vom putea sa identificam tipurile de dureri comune sau mai rare in comunitate, vom descoperi optiunile de tratament cele mai eficiente si vom identifica zonele care necesita mai multe cercetari", a declarat ea.



Baza de date va urmari si informatia clinica ce va fi folosita pentru a orienta si decide tratamentul pacientilor, va permite observarea tendintelor in timp si a schimbarilor in starea bolnavului. Aceste detalii vor fi obtinute in principal de la personalul medical si vor fi introduse in baza de date de personalul administrativ sau prin computere de tip Palm Pilot. (A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO