Companii

Dupa masini de lux si avioane sub "marca" Warren Buffet, Mike Costache pariaza si pe ambarcatiuni

13.05.2008, 19:48 41

Mike Costache, country managerul Maserati si reprezentantul oficial pentru zona balcanica si Israel al companiei NetJets in CEE, detinuta de Warren Buffet, a adus in Romania serviciile companiei PrivatSea, care ofera posibilitatea inchirierii de iahturi de lux in orice zona a globului.
PrivatSea functioneaza in regim de time sharing, aproximativ dupa acelasi principiu ca si NetJets, care ofera membrilor posibilitatea achizitiei unui numar de ore de zbor anual cu o aeronava a companiei, costurile de intretinere fiind astfel impartite intre cei care achizitioneaza fractiunile de utilizare a avionului.
"Este o alternativa la cumpararea propriului iacht, de care te bucuri de fapt doua zile cat timp il detii, cand il cumperi si cand il vinzi. Acest lucru se intampla deoarece multi nu stiu la momentul achizitiei ce costuri de intretinere pot aparea", a declarat Mike Costache, reprezentantul oficial al PrivatSea pentru Israel si 10 tari din Europa Centrala si de Est.
Compania dispune de o flota de 84 de iahturi de lux cu o lungime intre 30 si 122 de metri localizate in estul si vestul Mediteranei, Florida, Bahamas, Caraibe si Pacific.
Accesul in clubul PrivatSea se face pe baza unei taxe de acceptare, de 12.000 de euro pentru membrii individuali si de 15.000 de euro pentru membri corporate iar achizitia timpului de folosinta al iahtului se realizeaza pe baza unui sistem de puncte, fiecare punct valorand 100 de euro.
Cel mai ieftin yacht ce poate fi inchiriat prin PrivatSea masoara 31 de metri, poate primi 6 oameni si costa 23.000 de euro pentru o saptamana, in timp ce pentru cel mai scump iaht, care masoara 122 de metri si poate gazdui 80 de oameni, pretul este de 630.000 de euro pentru o saptamana.
"In Romania sunt 2.000 - 3.000 de oameni care in vacante inchiriaza o barca pentru o saptamana insa cei care platesc mai mult de 50.000 de euro nu sunt probabil mai mult de 100. Pentru PrivatSea avem deja un client in Serbia si cativa in Romania", a spus Costache.
PrivatSea a fost infiintata in anul 2004 de catre Philippe Lamblin, al carui tata a fost consul economic al Frantei in Romania, care a detinut functia de vicepresedinte a Marquis Jet Partners pana in 2004, cand a fost achizitionata de catre NetJets. In cele 11 tari unde NetJets este reprezentata de Costache compania are 25 de clienti.
Pe langa inchirierea propriu zisa a yachtului membrii clubului PrivatSea au acces la o serie de servicii complementare, precum avioane private, rezidente de lux pentru vacante in diferite statiuni, transfer cu limuzine intre obiective si acces la diferite cluburi si evenimente exclusiviste.
Concomitent cu aducerea PrivatSea in Romania Costache a devenit si reprezentantul local al companiei de ambarcatiuni de lux Sunseeker, Formula si Rinker. Marcile sunt importate de compania bulgara LZ Yachting.

LZ Yachting a vandut ambarcatiuni de peste 2,5 mil. euro
Vanzarile companiei LZ Yachting in cadrul Romanian Boat Show au depasit 2,5 mil. euro, pe perioada celor patru zile de expozitie. "Cel mai scump iaht vandut a fost un Sunseeker Predator 62 lung de 64 de picioare (aprox. 20 m - n.red.) al carui pret este de 1,4 milioane de euro", a declarat Mike Costache, reprezentantul companiilor de ambarcatiuni Sunseeker, Formula si Rinker. Iahtul a fost achizitionat de catre un client al automobilelor Maserati, care a detinut anterior alte trei astfel de ambarcatiuni de lux. Cel mai scump exponat vandut a fost un iaht Sunseeker Portofino 47, cu un pret de 620.000 de euro. Bogdan Alecu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO