Companii

După doi ani în privat, acum are propriul cabinet veterinar

După doi ani în privat, acum are propriul cabinet...

Autor: Corina Mirea

15.06.2013, 11:48 1184
Horvat Ioan Emilian, 28 de ani, de profesie medic veterinar, a lucrat timp de aproape doi ani într-un cabinet veterinar din Alba Iulia, iar în 2011 a decis să devină antreprenor şi să ia de la stat 5.000 de euro pentru înfiinţarea propriului business în acelaşi domeniu – Nova Help Vet SRL-D. Compania a înregistrat în primul an de funcţionare afaceri de aproape 64.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
Restul de 5.000 de euro necesari pentru investiţie au fost obţinuţi prin intermediul unui credit bancar.
 
În prezent, în cabinetul său veterinar antreprenorul face atât sterilizări, vaccinări, deparazitări, dar oferă şi consultanţă în privinţa modului de hrănire a animalelor.
 
„Cabinetul oricum urma să îl deschid, chiar fără finanţare, pentru că primisem o ofertă de închiriere a unui spaţiu nefolosit din partea unei rude. Nu puteam rata această şansă pentru că spaţiul este chiar în centrul oraşului şi chiria este puţin sub preţul mediu al pieţei. Dar am zis că orice ajutor este bun şi în final am avut dreptate, pentru că fără banii de la stat nu aş fi reuşit să îmi cumpăr toată aparatura necesară chiar din primul an“, spune Horvat Ioan.
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 10.06.2013
 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care  solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels