Companii

DTEK Renewables, companie deţinută de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, a montat cea mai mare turbină eoliană din România, la Ruginoasa. Ce urmează?

DTEK Renewables, companie deţinută de miliardarul...

Autor: Roxana Petrescu

09.08.2023, 00:07 25685

DTEK Renewables International, companie deţinută de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, a finalizat luna aceasta montarea celei mai mari turbine eoliene instalate vreodată în România, un gigant Vestas de 6 MW cu o înălţime de 125 de metri într-un proiect eolian de 60 MW la Ruginoasa (Iaşi).

Ridicarea acestei turbine este de fapt o dublă premieră în contextul în care de aproape 10 ani piaţa proiectelor eoliene a fost complet îngheţată în România. Turbinele eoliene uriaşe ar fi fost destinate unui proiect din Ucraina, spun surse din piaţă, dar odată cu declaşarea războiului, ele au ajuns la Ruginoasa, în cadrul unui proiect de 60 MW, 90 de milioane de euro, care va fi gata la finalul acestui an.

„Prima noastră turbină Vestas V162 EN Ventus din Ruginoasa şi prima de 6 MW din România a fost asamblată cu succes“, a scris Daniel Rascu, business development manager în cadrul DTEK Renewables International, la începutul acestei luni pe reţeaua de socializare LinkedIn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO