Companii

Divizia imobiliara a BNP Paribas: Vom aduce si alte linii de business pe piata locala

Divizia imobiliara a BNP Paribas: Vom aduce si alte linii de business pe piata locala

Ioana Momiceanu: Negocierile pentru vanzarea companiei au inceput in iulie. Am purtat discutii cu patru companii si am semnat contractul cu Atisreal in decembrie. Am ales Atisreal pentru ca este bratul imobiliar al unui puternic grup bancar, care nu a fost afectat de criza subprime.

14.02.2008, 20:39 93

Compania de servicii imobiliare Atisreal, parte a grupului francez BNP Paribas, care a achizitionat la sfarsitul anului trecut 80% din compania Cornerstone International, fosta franciza a CB Richard Ellis, se afla in prezent intr-o campanie agresiva de extindere la nivel mondial, Romania fiind "una din pietele strategice" pentru francezi.
Atisreal, care a realizat la sfarsitul lui 2006 afaceri de 340 mil. euro la nivel global, intentioneaza sa extinda numarul de angajati al filialei locale anul acesta si sa intareasca departamentele care aduc valoare adaugata companiei, respectiv cel comercial, advisory and research, de birouri si rezidential.
"Vom mari numarul de angajati cu circa 20% anul acesta si vom intari departamentele cele mai importante ale companiei, urmand ca incepand de anul viitor sa infiintam departamente pe care Atisreal le are la nivel global si care nu se regasesc in portofoliul diviziei din Romania", a declarat pentru Ziarul Financiar Ioana Momiceanu, presedinte al Consiliului de Administratie al Atisreal Romania. Ea spune ca strategia pentru piata romaneasca nu a fost inca finalizata. Printre diviziile Atisreal care nu se afla in Romania sunt property management, facility management sau investitii si asset management.
Atisreal a achizitionat in luna decembrie a anului trecut 80% din actiunile Cornerstone, fiind in competitie cu alte trei companii. In urma acestei tranzactii actionarul majoritar Engma Beheer, care face parte dintr-un grup de firme al carui manager este Michael Lloyd, s-a retras din actionariat. "Negocierile pentru vanzarea companiei au inceput in iulie, dupa ce a expirat contractul de franciza cu CB Richard Ellis. Am purtat discutii cu patru companii si am semnat contractul cu Atisreal in decembrie. Am ales Atisreal pentru ca este bratul imobiliar al unui puternic grup bancar, care nu a fost afectat de criza subprime din SUA", spune Momiceanu.
Atisreal Romania va pastra managementul fostei companii Cornerstone Intl., format din Ioana Momiceanu, managing director si presedinte al Consiliului de Administratie, Edit Vesser, directorul general al departamentului comercial, si Denis Donoiu, partener si director al departamentului de advisory and research. Pentru anul acesta, compania si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri de 60%, pana la circa 4,8 milioane de euro, avand in vedere contractele pe care le-a semnat deja si cele pentru care se afla in negocieri.
BNP Paribas mai detine trei companii in Romania, respectiv Cetelem (credite de consum), Cardif (asigurari) si Arval (leasing), cu ajutorul carora Atisreal va putea sa ofere pachete de servicii.
"Vom putea completa serviciile pe care le oferim deja cu ale altor divizii pe care BNP Paribas le detine in Romania. In plus, venirea Atisreal ar putea fi un motiv in plus pentru investitorii francezi sa patrunda pe piata locala", spune Momiceanu.
Atisreal este una dintre cele mai importante companii de servicii imobiliare din Europa, fiind prezenta pe pietele din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia, prin intermediul a 60 de birouri.
BNP Paribas este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din lume, cu active insumand 1.440 miliarde de euro la finele anului 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO