Companii

Diverta, între Eva şi Casino Princess

08.07.2010, 23:48 31

Octavian Radu, proprietarul librăriilor Diverta, aflate îninsolvenţă, pregăteşte o variantă de back-up pentru eventualaînchidere a celui mai mare magazin, Diverta Magheru (fostul magazinEva), prin închirierea a 1.400 metri pătraţi în aceeaşi zonă, înfostul spaţiu al cazinoului Princess, pe care s-a aflat înainterestaurantul Trocadero. Acest restaurant a rămas în istorie ca locde întâlnire înainte de revoluţie al celor care au preluat putereadupă 1989, Isărescu, Dijmărescu, Ciumara, Severin, Rareş.
"Deschiderea în august a librăriei Diverta Academiei ne va asiguraun back-up pentru o eventuală închidere a magazinului de peMagheru. Vom vedea cum vor decurge negocierile pentru reducereachiriilor", a declarat Amalia Buliga, CEO-ul Diverta, care a rulatanul trecut o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.Librăriile Diverta sunt în insolvenţă din mai, după ce au acumulatdatorii de 10 mil. euro. Buliga a mai precizat că investiţia înDiverta Academiei este minimă, având în vedere chiria"acceptabilă". Spre comparaţie, închirierea spaţiului de 1.800 demetri pătraţi de pe Magheru a reprezentat cel mai scump contractdin istoria grupului, care a suportat costuri de 1 mil. euro cugaranţiile legate de închiriere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO