Companii

Distribuitorul Nike, vanzari de 42 mil. euro

12.06.2008, 21:35 92

Elmec Romania, distribuitorul brandului Nike la nivel local, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 41,7 milioane de euro ( 137,8 mil. lei), in crestere cu aproximativ 40% fata de anul anterior cand a anuntat afaceri de 25,4 milioane de euro (89,2 mil. lei), pe fondul cresterii numarului de magazine detinute.
La sfarsitul anului trecut compania opera 39 de magazine, dintre care 23 de unitati deschise sub brandul Nike, noua magazine Famous Brands ( incluzand doua magazine Famous Brands Gallery care se intind pe o suprafata totala de aproximativ 2.600 de metri patrati), cate doua magazine Converse si Calvin Klein Jeans si trei magazine Miss Sixty.
"Anul trecut am deschis sapte magazine, dintre care doua unitati Famous Brands Gallery, situate in centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Capitala. Acestea sunt deschise in urma unui concept shop-in shop si comercializeaza cele mai importante branduri pe care le detinem in portofoliu", a declarat George Cocu, finance controller al Elmec Romania. Potrivit companiei, celelalte cinci lansari de magazine, dintre care doua sub brandul Nike si restul reprezentand celelalte branduri din portofoliu, au avut loc in centrul comercial Iulius Mall din Cluj si in orasul Targu Mures.
La inceputul acestui an distribuitorul de articole de imbracaminte si incaltaminte a mai deschis patru noi magazine, intrand astfel in centrele comerciale nou create, Unirea Shopping Center din Brasov si in Baneasa Shopping City din nordul Capitalei.
"Ne-am extins reteaua de retail atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. In Brasov am intrat cu un magazin Nike, iar in Baneasa am adus branduri ca Pepe Jeans London, Calvin Klein Jeans si Marlboro Classics", spune Cocu.
Produsele Converse au inceput sa fie distribuite exclusiv de companie in tari precum Grecia, Romania, Bulgaria si Cipru la inceputul anului trecut.
Elmec Romania, al carei numar de angajati depasea anul trecut 600 de persoane, in crestere fata de 2006 cand numara 463 de angajati, este detinuta de grupul elen Elmec Sport.
La nivel local, pe segmentul articolelor sportive brandul Nike concureaza cu marci de renume cum ar fi Lotto, importat de compania Extenso, Adidas, Puma sau Reebok.
In ceea ce priveste segmentul articolelor de imbracaminte casual, compania concureaza cu jucatori ca Inditex, care detine brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka sau Stradivarius, sau Solmar care are Mango, Castro si Promod.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO