Companii

Distribuitorul Hochland cumpara o fabrica de sosuri in Medias

02.12.2004, 00:00 406

Compania Whiteland Distribution, distribuitorul marcilor de branzeturi si lactate Hochland, Meggle si Campina pentru Romania, a intrat de anul acesta si in productie dupa ce achizitionat fabrica de condimente si sosuri Delicatese Food din Medias.
"Whiteland a realizat un proces de integrare pe verticala, preluand pachetul majoritar de actiuni al fabricii Delicatese Food din Medias, Sibiu. Prin aceasta actiune, Whiteland doreste sa-si dezvolte propria marca de produse, Don Gustosso", a declarat Dana Iordache, director de marketing Whiteland Distribution.
Compania Whiteland Distribution a fost infiintata in 1993 si are doi actionari persoane fizice, un roman si un australian. Whiteland Distribution asteapta pentru acest an o cifra de afaceri de 31,5 milioane de euro, in crestere cu 14,5% fata de anul 2003, cand aceasta s-a ridicat la 27,5 milioane de euro. Compania are 315 angajati si 12 puncte de lucru in principalele orase ale tarii. Numarul de clienti se ridica la circa 7.500 de magazine, potrivit informatiilor furnizate de companie.
Fabrica Delicatesse Food de la Sibiu, achizitionata anul acesta de catre Whiteland, are 20 de angajati si produce ketch up, concentrat de legume, maioneza, sos pizzasi hrean, toate sub marca Don Gustosso. Fabrica a fost cumparata de la proprietar privat.
"Targetul de consumatori sunt persoanele din mediul urban cu venituri medii si ridicate. In acest moment, produsele sunt comercializate prin reteaua de distributie din retail, adica supermarketuri si magazine alimentare. Odata cu cresterea capacitatii de productie a fabricii marca va fi introdusa si in key accounts (n. red. retele intarnationale gen cash & carry, hipermarketuri)", a mai spus Iordache.
Whiteland Distribution a incept un proces de investitii dupa preluarea fabricii pentru dublarea capacitatii de productie.
"Dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al fabricii Delicatese Food, capacitatea de productie va creste cu 100% prin instalarea unor linii de productie moderne si performante. Pentru anul 2005, ne-am propus o consolidare a fabricii de la Medias fiind planificate sortimente si produse noi care vor fi pozitionate sub marca Don Gustosso", a mai spus Iordache.
In ceea ce priveste produsele distribuite, Hochland provine de pe piata locala de la cele doua fabrici Hochland Romania de la Sighisoara, respectiv Sovata. Branza topita  Hochland are o cota de piata de 83% in Romania. Iaurturile Campina sunt produse in Romania la Sfantu Gheorghe, din 2003, odata cu intarea companiei olandeze Campina pe piata romaneasca. Lactatele Meggle sunt produse in fabricile Meggle din Germania, Slovacia si Bulgaria, fiind importate in Romania direct de catre Whiteland.
Concurentii companiei Whiteland in Romania sunt companii de distributie cu acoperire nationala , precum si companiile producatoare ale marcilor concurente celor distribuite de Whiteland (Macromax, LaDorna, Covalact, Danone, Friesland).
Distributia este un domeniu care s-a dezvoltat rapid in Romania, in prezent trecand printr-un proces de orientare catre domenii cum ar fi productia sau serviciile logistice. Dealtfel, serviciile logistice sunt un obiectiv pe termen scurt si al companiei Whiteland.
"Obiectivul principal al Whiteland Romania este sa devina lider in distributia de produse alimentare refrigerate. Un alt obiectiv pe termen scurt este dezvoltarea de servicii specializate de logistica", a mai spus Iordache.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO