Companii

Distribuitorul farma Polisano, fara director

23.12.2005, 12:53 187

Doru Filip, directorul general al distribuitorului de medicamente Polisano din Sibiu, a renuntat la functia sa in cadrul companiei.

"Nu pot sa va spun motivele pentru care am renuntat la functia de director general al Polisano. Nu pot decat sa va spun ca nu au fost motive de ordin financiar", a declarat pentru ZF Doru Filip. Acesta a precizat ca in momentul de fata nu este implicat in operatiunile vreunei alte companii din piata farmaceutica. Filip, de profesie inginer, a coordonat operatiunile companiei din anul 1994 pana in prezent.

Polisano a avut afaceri anul trecut de aproximativ 73,5 milioane de euro, potrivit datelor publicate de companie. Compania este lider de piata pe segmentul spitalelor, cu o cota de aproximativ 23%, potrivit estimarilor lui Filip, si o cota de 4,8% pe piata de retail.

Compania este controlata de familia Vonica. Ilie Vonica, actionarul majoritar al companiei, nu a fost disponibil pentru informatii suplimentare. Pe langa activitatea de distributie de medicamente, compania are operatiuni si pe piata serviciilor medicale private.

Principalii distribuitori de pe piata farmaceutica romaneasca, cu o valoare estimata de circa 1,2 miliarde de euro anul acesta, sunt companiile Mediplus, Relad, Fildas, Farmexpert, Farmexim sau Polisano. Din totalul pietei, aproximativ 75% reprezinta vanzarile prin intermediul farmaciilor, restul reprezentand segmentul spitalelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO