Companii

Disputa AVAS-Rafo continua

27.06.2006, 19:52 20

Reprezentantii Rafo au anuntat ieri ca presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, a anulat fara nicio explicatie intalnirea programata pentru data de 26 iunie 2006 cu reprezentantii administratiei si actionariatului rafinariei din Onesti, in vederea analizarii cererii pentru avizarea acordului de novatie dintre Balkan Petroleum si Calder-A International.
In replica la acuzele aduse de Rafo, AVAS a precizat ca Orasanu nu a anulat intalnirea programata pentru ieri cu reprezentantii Rafo, ci a reprogramat-o pentru joi, 29 iunie 2006, ora 18:00, ca urmare a aparitiei unor modificari de ultim moment in programul presedintelui AVAS. Potrivit reprezentantilor AVAS, acest lucru a ajuns inca de dimineata in atentia Rafo, dar si a parlamentarilor interesati de rezolvarea problemelor rafinariei.
Firma Calder-A International, inregistrata in Olanda, a ajuns la o intelegere cu Balkan Petroleum pentru preluarea participatiei majoritare la rafinaria Rafo Onesti, dupa ce fusese obiectul unei dispute intre cele doua parti.
Acordul trebuie avizat de AVAS, pentru ca firma Calder sa preia toate obligatiile asumate de Balkan Petroleum prin contractul de privatizare a rafinariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO