Companii

Directorii ai GSK, prost platiti

10.04.2003, 00:00 17

Trustul farmaceutic anglo-american GlaxoSmithKline a anuntat ca "atitudinile culturale" din Marea Britanie fata de plata directorilor executivi i-ar putea afecta "eficienta".
Prin acest avertisment, compania a facut referire la o scrisoare trimisa actionarilor de presedintele GSK, Sir Cristopher Hogg, in care acesta sustinea ca nivelul de salarizare a directorilor trustului este "mult in urma" competitorilor, mai ales a celor de pe piata americana.
"Aceasta este o problema foarte grava pentru GSK deoarece ameninta capacitatea noastra de a plati la un nivel competitiv staff-ul managerial. Chestiunea afecteaza chiar eficienta GSK", a subliniat Sir Hogg. Intentia GSK de a dubla salariul directorului executiv Jean-Pierre Garnier, oricum unul dintre cei mai bine platiti manageri ale unei companii britanice a fost foarte criticata, in noiembrie 2002.
Potrivit GSK, din punct de vedere al recompenselor financiare, Garnier este pe o pozitie codasa fata de alti 13 directori executivi ai unor societati concurente. GSK a dorit sa-i asigure acestuia un venit de 18 milioane de dolari pe an (11,5 milioane de lire sterline), in conditiile in care compania Pfizer, singura care depaseste in anvergura GSK a declarat ca presedintele sau, Hank McKinnel, a primit, in 2002, un pachet financiar de aproape 60 de milioane de dolari.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO