Companii

Dinescu si-a gasit aliat pentru afacerea cu vinuri

05.11.2004, 00:00 118

Doru Stanescu, unul dintre cei trei actionari ai producatorului de uleiuri Topway Industries al carui pachet majoritar a fost cumparat recent de gigantul American Cargill, a intrat in afacerea cu vinuri a poetului Mircea Dinescu.
"Cred ca vom reusI sa facem din vinuri o afacere de succes cum a fost si cea a uleiurilor. Avem o puternica retea de distributie dar sI un plus de imagine pe care Mircea Dinescu il aduce in aceasta afacere", spune Stanescu. El spune ca invetitiile totale se vor cifra la 2 milioane de dolari iar tinta de vanzari pentru primul an este fixata la 5 milioane de dolari.
Mircea Dinescu, a lansat ieri, in cadrul targului de vinuri Romwine, doua noi sortimente de vinuri sub marca "Vinul Mosierului". "Am facut pasul urmator catre vinurile superioare pentru ca pana acum am vandut vinuri bune, dar la PET. Era ceva de genul branza buna in burduf de caine", spune Mircea Dinescu, presedintele MD (Mircea Dinescu) Agricola, care se va transforma in Mircea Doru (MD) Agricola, la care Mircea Dinescu si Doru Stanescu vor fi actionari in proportii egale.
Dinescu detine in arenda 50 de hectare de vita de vie sI o crama in sudul Olteniei, la Galicea Mare. "Batranii spun ca aceasta vita de vie a fost a boierului Bibescu. Am vita de vie chiar din 1910 pe care niste prieteni francezi mi-au spus sa nu le scot pentru ca sunt monumente de supravietuire", afirma Dinescu. El spune ca intentioneaza sa planteze alte 100 de hectare cu vita de vie, o parte pentru obtinerea de vinuri ecologice. "Am lansat aceste vinuri sub brandul Vinul Mosierului transformandu-mi oarecum porecla in renume in urma unui conflict avut in urma cu ceva ani cu presedintele Iliescu", spune Dinescu. El nu a spus ce afaceri a avut pana acum.
Vinul Mosierului va fi lansat oficial pe piata in luna decembrie, fiind deja prezent in unele restaurante din Bucuresti. MD Agricola a recoltat in acest an circa 400 de tone de struguri.
Doru Stanescu, alaturi de ceilaltI doi actionari ai Topway Industries Craiova- , germanul Andreas Friedman si omul de afaceri libanez Salame Badr - au vandut recent pachetul majoritar de actiuni catre gigantul American Cargill, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 30 de milioane de dolari.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO