Companii

Diaconu, Delta ACM 93: Nu am trucat licitaţiile de întreţinere a străzilor din Bucureşti

Autor: Andreea Neferu

16.02.2012, 18:40 360

Delta ACM 93, una dintre firmele aflate în atenţia Consiliului Concurenţei pentru trucarea unor licitaţii de întreţinere a străzilor în Bucureşti, susţine că investigaţia nu are în spate motive reale şi că va merge în instanţă dacă va fi acuzată pe nedrept.

"Nu este adevărat (că licitaţiile ar fi fost trucate - n.red). Cei de la Consiliul Concurenţei au venit în control la noi la sediu şi nu au găsit nimic. Dacă se vor îndrepta împotriva noastră, o să mergem în instanţă", a spus Florea Diaconu, omul de afaceri care controlează constructorul bucureştean Delta ACM 93, cu afaceri de circa 100 de milioane de euro anul trecut.

11 companii de construcţii, printre care Tehnologica Radion, controlată de Theodor Berna, Euro Construct Trading 98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu), Straco Grup (Alexandru şi Traian Horpos), Delta ACM 93 (Florea Diaconu) sau Strabag (Austria), se află sub lupa Consiliului Concurenţei privind o posibilă înţelegere de a participa cu oferte trucate la licitaţiile de întreţinere şi administrare a străzilor din Capitală.

"Avem indicii că ar exista o înţelegere între companiile inspectate de a participa cu oferte formale la şase licitaţii, fără să se concureze în mod real. În acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotaţie", a anunţat într-un comunicat de presă Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Cele 11 companii aflate în vizorul Consiliului Concurenţei au câştigat contracte de asfaltare şi plombare a gropilor şi bordurilor în valoare de circa 347 milioane de euro pentru perioada 2011-2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO