Companii

Dezvoltatorul şi proprietarul de centre logistice P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru peste 98.500 mp în 2022. 88% din total au fost renegocieri de contracte existente. Sînziana Pardhan, Managing Director: Piaţa se stabilizează, nu mai creşte la fel de mult ca în perioada pandemiei, însă este o creştere constantă

Dezvoltatorul şi proprietarul de centre logistice P3...

Autor: Cristina Bellu

02.03.2023, 11:37 137

P3 Logistic Parks (P3), investitor, proprietar, dezvoltator şi manager pe termen lung de proprietăţi logistice europene, a încheiat în 2022 tranzacţii pentru peste 98.500 de metri pătraţi de spaţii logistice şi birouri pe piaţa din România.

88% dintre acestea reprezintă cererile de la clienţii existenţi, care şi-au reînnoit contractele (54.000 mp) şi au extins suprafaţa spaţiilor închiriate (33.000 mp), clienţii noi ocupă 11% din totalul tranzacţiilor (11.500 mp), iar contractele pe termen scurt cumulează suprafeţe de 7.500 mp.

“Sub auspiciile dinamicii pieţei, sectoarele care au performat cel mai bine în cazul locaţiei noastre au rămas aceleaşi, şi anume retialul şi serviciile logistice. Piaţa se stabilizează, nu mai creşte la fel de mult ca în perioada pandemiei, însă este o creştere constantă, sănătoasă”, spune Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România.

Potrivit acesteia, companiile de logistică deţin jumătate din contractele nou încheiate pe parcursul anului trecut, în timp ce chiriaşi importanţi precum Altex, Acimoda, Yusen si SLS Cargo şi-au prelungit sau extins suprafeţele în P3 Bucharest A1.

De asemenea, dezvoltatorul a primit în comunitatea sa locală doi noi chiriaşi, companiile ALEF Distribution şi FAN Courier.

Noul spaţiu închiriat de liderul serviciilor de curierat din România a devenit principalul hub de curierat din vestul Bucureştiului, deservind toţi clienţii FAN Courier din această zonă.  

Parcul P3 Bucharest A1 este situat la aproximativ 13 km vest de centrul oraşului Bucureşti, cu acces direct la autostrada A1.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO