Companii

Dezvoltatorii imobiliari pregătesc 9 clădiri noi de birouri pentru 2021 pentru 24.000 de corporatişti

Dezvoltatorii imobiliari pregătesc 9 clădiri noi de...

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2021, 07:00 627

Nouă proiecte de birouri, fiecare cu cel puţin 9.000 mp, vor fi livrate în 2021, potrivit datelor consultanţilor imo­bi­liari. Cea mai mare clădire livrată în acest an va fi prima fază din proiectul One Cotroceni Park, construită în zona Ră­zoare de One United, iar inaugurarea va avea loc la un an de la deschiderea traficului pe noua linie de metrou către Drumul Taberei.

Calea Victoriei este zona care va atrage două dintre ce­le nouă proiecte din acest an - Matei Millo Offices dez­vol­tat de Forte Partners, la care se va adăuga şi Dacia One, pro­iect dezvoltat de Atenor care va include şi reabilitarea fos­tului ca­zino de la intersecţia cu bdul Dacia. Mai mult, tot pe Calea Victoriei Forte mai construieşte birourile Tandem, iar cei de la Hagag au finalizat lucrările la H Victoriei 109, fostul sediu Petrom.

Cele mai importante proiecte de birouri aflate în con­struc­ţie sunt One Cotroceni Park, J8 Office Park, Global­worth Square, U Center, Miro Offices, Ţiriac Tower, Dacia One, Millo Offices, @Expo sau Sema London & Oslo, dez­vol­ta­torii având semnate contracte de preînchiriere pentru circa 60% din spaţii, în ciuda pandemiei care a afectat piaţa de bi­ro­uri în ultimul an. „Rata de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti se situa la nivelul de 12,5% la finalul lui 2020 şi ne aşteptăm să rămână în jurul acestei valori pe parcursul anu­lui curent, în funcţie bineînţeles şi de evoluţia situaţiei me­dicale şi de deciziile de business adoptate atât de dezvoltatori cât şi de chiriaşi“, a spus Andrei Ianculescu, head of project management în cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO