Companii

Deltamed, producătorul de vehicule pentru intervenţii speciale, afaceri de 36 milioane de euro anul trecut, plus 88%

Deltamed, producătorul de vehicule pentru intervenţii...

Autor: Mirabela Tiron

21.03.2024, 16:26 124

Deltamed, producător de vehicule pentru intervenţii speciale şi de urgenţă, cu acţionariat românesc, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 35,97 milioane de euro, mai mare cu 88% faţă de anul anterior, pe fondul creşterii numărului de proiecte livrate şi a creşterii exporturilor.

”După ce trecut a fost un an cu o dinamică extraordinară şi o creştere importantă a exporturilor, 2024 se prefigurează a fi unul de creştere şi consolidare a poziţiei noastre pe piaţa furnizorilor de ambulanţe din Europa. Anul trecut am exportat de 5 ori mai mult decât în 2022, principalele pieţe fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania”, a spus Daniela Gavrilă, CEO Deltamed

Exporturile au avut anul trecut o pondere de 13% în cifra de afaceri.  În 2024, doar pentru piaţa din Austria compania are o comandă de 300 de ambulanţe care se adaugă livrărilor către Republica Moldova, după ce anul trecut compania a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizate de autorităţile de la Chişinău.

Principalele obiective ale companiei pentru acest an vizează finalizarea investiţiei pentru extinderea capacităţii de producţie de la Aiud, deschiderea centrului de mentenanţă pentru vehicule de intervenţii din Republica Moldova şi finalizarea procesului de reorganizare şi modernizare a fluxurilor şi proceselor interne, potrivit oficialilor.

Pentru a acoperi cererea în creştere  pentru ambulanţe compania a alocat  2 milioane de euro pentru o nouă unitate de producţie la Aiud. Secţia Deltamed de la Aiud, care va avea 25 de angajaţi, va fi finalizată la finalul primului semestru din acest an. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău unde funcţionează departamentul de cercetare şi prototipare.

Până la jumătatea anului, compania va deschide şi primul centru de mentenanţă şi reparaţii în afara graniţelor, în Republica Moldova. Centrul va asigura servicii de reparaţii şi întreţinere pentru ambulanţele pe care Deltamed le va livra în Republica Moldova după ce a câştigat licitaţia organizată de Centrul de Achiziţii al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova. Cele 62 de ambulanţe de tip B vor fi livrate de Deltamed în Republica Moldova, începând cu luna aprilie.

Deltamed a fost înfiinţată în 1997, la Cluj-Napoca, şi este, în prezent, cel mai mare producător de ambulanţe şi vehicule pentru intervenţie specială din Europa de Est, potrivit oficialilor companiei. Unitatea de producţie a Deltamed este situată în localitatea Gilău, judeţul Cluj, pe o suprafaţă de 13.000 mp, ce conţine şapte hale de producţie.

Dintre cele peste 4.000 de vehicule livrate până în prezent, fac parte ambulanţe (umane şi veterinare), cabinete medicale mobile pentru diverse specializări inclusiv stomatologice, puncte mobile de comandă şi control şi alte vehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO