Companii

Deloitte se muta in America House

28.03.2006, 00:00 125

Compania Deloitte a inchiriat circa 3.200 de metri patrati in cladirea de birouri America House, noul sediu central al societatii de audit si consultanta, ocupand un intreg etaj al imobilului, a anuntat compania imobiliara Colliers, agentul exclusiv al imobilului.

Chiria medie pentru un spatiu de birouri clasa A este situata in general la 16-18 euro pe metru patrat pe luna, potrivit informatiilor de pe piata imobiliara, iar durata medie a unui contract este situata la aproximativ cinci ani. In aceste conditii, valoarea totala a contractului ar putea depasi 3 milioane de euro.

Printre chiriasii America House se numara companii si institutii internationale si locale, precum Cosmote, S&T, Ericsson, Schlumberger, Ambasada Japoniei, Cisco si Mastercard.

Cladirea de birouri a fost finalizata recent si cuprinde spatii de birouri cu o suprafata inchiriabila de 22.000 de metri patrati si o galerie comerciala cu o arie de 5.000 de metri patrati.

Proprietarul America House este compania Globe Trade Centre (GTC), controlata de grupul israelian Kardan, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est.

Potrivit estimarilor GTC, veniturile nete anuale realizate din inchirierea America House se vor ridica la 6,5 milioane de euro. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO