Companii

Delistarea, inaintea fuziunii la Turism Transilvania

20.10.2003, 00:00 29

Unita Turism a anuntat vineri ca va oferi actionarilor minoritari ai Turism Transilvania un pret minim de 34.343 lei/actiune pentru a delista compania de la Bursa de Valori Bucuresti.
Cele doua companii se afla in plin proces de fuziune. La finalul lunii august, actionarii Turism Transilvania au aprobat ca societatea, alaturi de alte 13 societati turistice, sa fie absorbite de Unita Turism.
Pretul din oferta de delistare este mai mare cu 11% decat cel pe care Unita l-a oferit in oferta de preluare anterioara, derulata in luna iulie a acestui an, 30.929 lei/actiune. Cel mai important actionar minoritar de atunci, SIF Transilvania si-a vandut pachetul de 38,9% din actiunile companiei turistice, astfel ca Unita a ajuns la o detinere de 92,3% din actiunile Turism Transilvania. Oferta publica va fi lansata luna viitoare si va fi  intermediata de societatea de brokeraj BT Securities.
Turism Transilvania detine opt unitati de cazare: patru hoteluri in Cluj-Napoca, doua unitati in statiunea Fantanele, motelul Faget Izvor si un camping, valoarea activului net fiind conform ultilului raport de evaluare de 286 miliarde de lei (8,7 milioane de dolari).
Societatea estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproape 100 miliarde de lei si un profit net de 6,5miliarde de lei. Dupa primele sase luni ale acestui an societatea a raportat un profit de 1,4 miliarde de lei.
In 2002, Unita Turism a raportat o pierdere de 5,4 miliarde de lei la o cifra de afaceri de 11,9 mld. lei. Unita Turism controleaza 27 de hoteluri, care cumuleaza 5.500 de locuri de cazare.
Proprietarul Unita Turism este omul de afaceri Josef Goschy, care detine peste 99% din actiunile companiei. Goschy, considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a fondat compania de asigurari Unita, vanduta ulterior grupului austriac Wiener Stadtische. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO