Companii

Declinul telecom a afectat Electromagnetica

21.02.2003, 00:00 11

Electromagnetica Bucuresti a inregistrat anul trecut, pe fondul declinului sectorului telecomunicatiilor, o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane de dolari, comparativ cu 17,9 milioane de dolari in 2001, a declarat ieri Eugen Scheusan, directorul general al societatii.
"Sectorul telecom a avut in ultimii ani o pondere insemnata in cifra de afaceri a companiei si diminuarea cererii a afectat rezultatele financiare. Astfel, ne-am vazut obligati sa orientam si sa diversificam productia societatii catre alte sectoare, cum ar fi aparatele pentru masurarea si distributia energiei electrice, precum si dispozitivele de automatizare. Vizam si prestarile de servicii in domeniul asamblarilor pentru export, fapt reflectat si de infiintarea unei societati de profil", a spus Scheusan.
La sfarsitul anului 2002, actionarii companiei au hotarat infiintarea Electromagnetica Prest Serv, care va activa ca filiala a societatii. "Am infiintat societatea pentru derularea unui contract de export in domeniul asamblarilor", a spus Scheusan, care a evitat sa precizeze valoarea si durata contractului.
"Chiar daca piata comunicatiilor a inregistrat anul trecut un regres, principalul client al companiei a fost RomTelecom, care a adus 18% din incasarile companiei, urmat de Electrica - 16%, Automobile Dacia Pitesti - 11,8% si Societatea Nationala CFR - 6,4%. De asemenea, exportul a reprezentat 22,2% din cifra de afaceri, care va creste in 2003", a spus Scheusan.
El a adaugat ca pentru acest an, ponderea sectorului telecom va fi de maximum 10% in cifra de afaceri a companiei, urmand ca aparatele pentru masurarea si distributia energiei electrice, dispozitivele de automatizare in domeniul feroviar si industrial, precum si prestarile de servicii sa atinga 45% din incasarile companiei.
Electromagnetica a fost fondata in 1930 si este, incepand din 1999, societate cu capital privat. Compania are un capital social de 163,7 miliarde de lei, actionarul majoritar fiind Asociatia Salariatilor (PAS) - 52,7%. Capitalul social urmeaza sa fie majorat cu 9,8 miliarde de lei, prin emiterea a 4,26 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2.300 lei/actiune.
Actiunile companiei sunt cotate pe piata RASDAQ, ultima tranzactie incheindu-se in 18 februarie la un pret de 2.050 lei/actiune. Compania are 1.100 de angajati si produce echipamente pentru telecomunicatii, automatizari si produse destinate masurarii si distributiei energiei electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO