Companii

Declaratie fara precedent. Ştefan Gadola, EnergoBit: Producătorii de energie de stat acţionează cartelizat stabilind preţurile

Ştefan Gadola

Ştefan Gadola

Autor: Roxana Petrescu

07.09.2018, 00:07 1503

Unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali îi acuză pe producătorii de energie de stat de cartel spunând că această „grupare“, care controlează 90% din piaţă, mişcă în sus preţul electricităţii.

„Producţia de energie electrică din România este realizată 90% de către companiile în care statul este acţionar majoritar, Ministerul Energiei având controlul acestor companii prin consiliile de administraţie. Practic, un singur patron deţine companii cu acelaşi obiect de activitate şi care actionează cartelizat în aceeaşi piaţă, controlând 90% din marfa produsă şi comercializată în piaţa angro. Este evident că acest cartel are poziţie dominantă în piaţă şi stabileşte preţurile de vânzare pe bursele centralizate obligatorii administrate de OPCOM (bursa de energie)“, spune Ştefan Gadola într-una dintre cele mai dure luări de poziţie pe tema preţurilor la energie de până în acest moment.

Gadola deţine, alături de doi parteneri, grupul EnergoBit, un business care ar putea ajunge anul acesta la 70 mil. euro cu 700 de angajaţi, şi spune că în urma „jocului“ producătorilor de energie de stat industria are de suferit, la fel şi consumatorii casnici. Producătorii dau însă vina pe traderi, bursa de energie OPCOM invocă anumite clauze de confidenţialitate pentru a menţine tăcerea, iar Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE) nu comentează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO