Companii

Dealerii Ford pot prelua primele comenzi pentru noile Transit şi Tourneo Courier produse la Craiova

Dealerii Ford pot prelua primele comenzi pentru noile...

Autor: Bogdan Alecu

24.07.2023, 00:07 827

Ford Otosan Craiova, uzina auto de la Craiova de­ţi­nută de Ford Otosan, a demarat deja asamblarea pri­melor unităţi din noile generaţii de Tourneo Courier, iar de ieri dealerii pot primi comenzi pentru primele maşini produse la Craiova lansate şi proiectate de Ford Otosan.

Preţurile de lansare pornesc de la 15.550 euro fără TVA (18.504 euro cu TVA) pentru Transit Courier şi de la 18.100 euro fără TVA pentru Tourneo Courier (21.539 euro cu TVA). Ford Otosan nu a specificat exact când vor demara producţia de serie, subliniind doar că „producţia lui Transit Courier şi Tourneo Courier va începe anul acesta la fabrica Ford Otosan din Craiova“. „Datorită noului Transit Courier, vom juca un rol şi mai important pe segmentul pe care acesta concurează în piaţă. De asemenea, reţeaua de dealeri autorizaţi Ford Transit

Center este pregătită să consilieze clienţii pe partea tehnică de produs, dar şi să ofere soluţii after-sales şi costuri de finanţare şi exploatare eficientizate“, a declarat Roxana Capătă, managing director Ford România Services.

La nivelul primelor cinci luni, Ford Otosan Craiova a produs 80.500 de maşini, în scădere cu 5% faţă de perioada similară din 2022 în condiţiile în care la finalul anului trecut a ieşit din producţie SUV-ul EcoSport.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024, deoarece vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune până în 2035. Compania investeşte 50 de miliarde de dolari la nivel global până în 2026 pentru a atinge obiectivul de a produce peste 2 milioane de vehicule electrice până la sfârşitul acelui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO