Companii

De la aproape zero la unul dintre cei mai mari jucători: Hidroelectrica le suflă în ceafă germanilor de la E.ON pentru locul 4 din furnizarea de energie

De la aproape zero la unul dintre cei mai mari jucători:...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2023, 08:30 6122

Diferenţa dintre compania de stat, care este şi cel mai ieftin producător de energie din România, şi grupul german E.ON a devenit aproape neglijabilă, arată datele pentru primele 10 luni din 2022.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, care are şi cel mai mic cost de producţie, a ajuns la o cotă de piaţă pe segmentul de furnizare a energiei de 8,75%, arată datele pentru primele zece luni din 2022 publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Hidroelectrica este astfel la un pas de a intra în careul de aşi al furnizorilor de energie din România, primele patru locuri fiind ocupate de companii lipsite de portofolii semnificative de producţie de energie. Astfel, în perioada analizată, Electrica Furnizare este liderul pieţei de furnizare a energiei, cu o cotă de piaţă de 12,83%, urmată de Enel Energie (11,23%), locul trei fiind controlat tot de o firmă a grupului Enel în România, respectiv Enel Energie Muntenia cu o pondere de aproape 10%. Al patrulea cel mai puternic furnizor de energie este E.ON Energie România cu o cotă de piaţă de 9%.

Hidroelectrica a ajuns după primele zece luni ale anului trecut la o cotă de 8,75%, în creştere de la începutul lui 2022 şi mult peste procentul de numai 1,24% pe care îl avea la începutul anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO