Companii

Davino: Simţim că şi piaţa totală a vinului creşte

Dan Balaban

Dan Balaban

Autor: Cristina Roşca

17.11.2016, 00:07 410

Producătorul de vinuri premium Davino, controlat de doi antreprenori locali, va termina anul cu un avans al vânzărilor de circa 25%, cel mai mare din ultimii ani. Astfel, cifra de afaceri va merge spre 4,4 milioane de euro, faţă de 3,5 milioane de euro în 2015, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companie.

„În primele şapte luni din acest an am avut o creştere a businessului de 35-40%, cel mai mare plus al nostru de până acum. Totuşi, ritmul de creştere a încetinit după luna iunie, astfel că estimăm că vom termina anul cu un plus de 25%“, explică Dan Balaban, antrepre­norul care deţi­ne businessul Davino împre­ună cu oenologul Bogdan Costăchescu.

Balaban adaugă că an de an businessul companiei a reuşit să avanseze, indiferent de contextul economic, însă avansul a fost de regulă de 5, până la 15%. Anul acesta, pe fondul unor măsuri interne, dar şi pe fondul unei evoluţii pozitive a consumului şi a economiei, creşterea va ajunge la 25%.

„În contextul în care exportul reprezintă doar 4% din producţia internă, putem spune că avem o piaţă internă puternică, dar concurenţială.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO