Companii

Danone România are un nou şef după ce fostul CEO a lăsat iaurturile pentru Coca-Cola

Danone România are un nou şef după ce fostul CEO a lăsat iaurturile pentru Coca-Cola

Dieter Schulz, director general al Danone România: Principalul nostru obiectiv va fi să con­so­lidăm rezultatele obţinute până acum şi să men­ţinem evoluţia ascen­dentă, continuând să in­ves­tim în activităţile noastre de aici.

Autor: Roxana Petrescu

03.04.2012, 00:04 1510

Danone România, cel mai mare jucător din industria locală a lactatelor, cu un business de peste 110 milioane de euro, are începând cu lu­na aceasta un nou şef în persoana lui Dieter Schulz, după ce fostul director general al com­pa­niei, Stephane Batoux, a părăsit con­du­­ce­rea pro­ducătorului de iaurturi pen­tru a pre­lua frâ­ie­le Coca-Cola HBC, cel mai mare ju­că­tor din piaţa băuturilor, cu afaceri de circa 414 mil. euro.

"Dieter Schulz este, începând cu 1 apri­lie, noul director general al Danone în regiunea Europa Centrală şi de Sud, pre­­luând respon­sabilităţile legate de toa­te activităţile diviziei de produse lac­ta­te proaspete a grupului Danone în Ro­­mâ­nia, Bulgaria, Grecia şi ţările adria­tice", au precizat reprezentanţii Danone.

Schultz preia frâiele Danone Ro­mâ­nia după mai mulţi ani de expe­rienţă în industria bu­nurilor de larg consum. În 1998 s-a alăturat com­paniei Mars un­de a ocupat timp de nouă ani mai multe func­ţii de conducere, ultima fiind cea de director general pentru regiunea Est Meditera­nea­nă, cu sediul în Istanbul. În 2007 îşi în­cepe cariera în Danone, ca di­rec­tor general pentru Ma­lai­e­zia şi Sin­ga­pore, în divizia de bis­cu­iţi. După pre­lua­rea acesteia de către Kraft Foods, şi-a con­tinuat activitatea, în ace­eaşi func­ţie, în noua companie.

În mai 2011, Schulz a revenit în gru­pul Da­no­ne ca director general pentru Bul­garia şi Grecia, în divizia de produse lactate.

"Principalul nostru obiectiv va fi să con­so­lidăm rezultatele obţinute până acum şi să men­ţinem evoluţia ascen­dentă, continuând să in­ves­tim în măr­ci­le, oamenii şi activităţile noastre de aici. Cred că piaţa produselor lactate proas­pe­te din România are un po­ten­ţial im­por­tant de creştere", a declarat Schulz, direc­tor general al Danone Europa Cen­trală şi de Sud.

Venirea lui Schulz are loc în contex­tul în care fostul director general al Da­no­ne Româ­nia, Stephane Batoux, a de­cis ca după trei ani şi câte­va luni de man­dat să preia con­du­cerea unei afa­ceri de patru ori mai mare decât cea a pro­du­că­to­ru­lui de lactate, Coca-Cola HBC. Man­datul său la Coca-Cola înce­pe în­tr-un mo­ment greu, com­pa­nia ne­reu­şind să-şi ma­joreze aface­ri­le în ulti­mii ani. Cel mai bun an pen­tru com­pa­nie a fost 2008, când rulajul depăşea 550 mil. euro.

Anterior venirii în România, Ba­toux a ocu­pat poziţia de director gene­ral al fi­lia­lei Da­none din Ucraina, după ce a de­ţi­nut funcţia de pur­chasing dire­ctor în ca­drul filialei italiene a gru­pu­lui Reckitt Ben­kiser. El este absolvent al Uni­versity of Kent şi a finalizat studiile de ma­nage­ment în cadrul École Supe­rieure de Com­merce (HEC) din Bordeaux, Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO