Companii

Daniel Guzu a iesit din afacerea Vinexpert

21.11.2007, 20:14 43

Actionarii clujeni ai companiei Match Point, cel mai important producator de chibrituri de pe piata locala, au achizitionat de la omul de afaceri Daniel Guzu, fondatorul afacerii cu lacuri si vopsele Fabryo (Guzu Chim), 50% din actiunile retailerului de vinuri Vinexpert, cel mai important jucator de pe piata de profil.
Un pachet de 10% din actiuni a fost preluat de omul de afaceri Catalin Paduraru, care si-a marit participatia tot la 50%. "Am realizat aceasta tranzactie deoarece doream sa ne dezvoltam in partea de vest a tarii, unde vom deschide trei magazine anul viitor. De asemenea, avem planuri pentru doua magazine in Bucuresti", a spus Catalin Paduraru.
Pretul tranzactiei nu a fost facut public, insa Catalin Paduraru spune ca a fost sub un milion de euro. Investitiile pe care Vinexpert urmeaza sa le deruleze pentru aceasta extindere sunt de aproximativ 0,5 mil. euro.
In urma acestei tranzactii, actionarii Match Point se vor ocupa de extinderea Vinexpert in partea de vest a tarii, expansiunea in Bucuresti urmand sa fie realizata de Catalin Paduraru. Capitala concentreaza de altfel 60% din piata locala de vin.
Vinexpert vizeaza atingerea pragului de 5 mil. euro cifra de afaceri in urmatorii trei ani, comparativ cu nivelul de 0,9 mil. euro raportat anul trecut.
Retailul specializat de vin abia a inceput sa se contureze pe piata locala, putini fiind antreprenorii care au demarat un astfel de business. In ultimele luni, doi retaileri de vin, Depozitul de Vinuri si Vinlux, pozitionati pe segmentul superior de pret, au inchis magazinele din Bucuresti.
Daniel Guzu este fondatorul afacerii cu lacuri si vopsele Fabryo Corportion (fosta Guzu Chim) si al producatorului de materiale de constructii Bau Profil.
"Am preferat sa-mi concentrez afacerile din industria vinului pe productie, de aceea am decis sa renunt la retail", a declarat Daniel Guzu.
Omul de afaceri detine in prezent 100 de hectare de vita-de-vie si intentioneaza sa mai cumpere in functie de oportunitati.
Actionariatul Match Point se imparte intre Popa Ovidiu (30%), Popescu Mircea (30%), Eremie Anca (40%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de
1,2 mil. euro, si un profit de 60.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO