Companii

Dan Ostahie dezvolta inca cinci galerii comerciale

Dan Ostahie dezvolta inca cinci galerii comerciale

Dan Ostahie va investi 25 mil. euro in 9 magazine Media Galaxy si 9 magazine Altex.

24.03.2008, 20:37 84

Dan Ostahie, actionarul majoritar al grupului de retail de electronice si electrocasnice Altex, vizeaza constructia a cinci galerii comerciale similare celei dezvoltate la Ploiesti in parteneriat cu Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, locatiile pentru primele trei unitati fiind stabilite in Buzau, Brasov si Alba Iulia.
Proiectul din Ploiesti presupune constructia unei galerii de retail cu o suprafata inchiriabila de 15.000 - 18.000 de metri patrati in care principalele magazine vor fi Media Galaxy si Mobexpert. Investitia pentru proiect s-a ridicat la 20 de mi-lioane de euro si include atat cos-turile constructiei, cat si cel al terenului de 5 hectare, achizi-tionat in urma cu 2 ani.
"Avem planuri pentru mai multe zone din tara, iar pe langa proiectele din Buzau, Alba Iulia si Brasov vor mai fi inca doua complexuri. Unele dintre ele vor fi dezvoltate prin parteneriate, precum cel cu domnul Sucu", a declarat Ostahie.
El a adaugat ca urmatoarele galerii comerciale nu vor fi de anvergura celei dezvoltate in Ploiesti, in vecinatatea hipermarketului Carrefour, dar ca acestea vor gazdui de asemenea si alti retaileri, in functie de spatiul disponibil. "Strategia principala este in continuare dezvoltarea de suprafete de retail pentru a sustine cresterea Media Galaxy si Altex. Bineinteles, avem in vedere si colaborarea cu mai multi retaileri, fie ca sunt de mobila sau de alte bunuri", a adaugat Ostahie.
Dezvoltarea retelelor de retail Altex si Media Galaxy, principala activitate a grupului Altex, presupune in acest an deschiderea a 9 magazine Media Galaxy, cu o suprafata medie de 3.000 mp, si a
9 magazine Altex, cu o suprafata de 1.500 de mp. Astfel, in urma investitiilor de aproximativ 25 de milioane de euro, suprafata comer-ciala a companiei se va aprecia de la 90.000 mp, in prezent, la aproximativ 130.000 mp in 2009.
Dupa definitivarea planurilor galeriei comerciale de la Ploiesti, pe lista proprietarului Altex urmeaza proiectul de la Buzau, detaliile urmand sa fie prezentate in perioada urmatoare. "Proiectul de la Buzau este diferit ca si concept de cel din Ploiesti. In aproximativ doua saptamani vom finaliza pregatirile si vom putea da detalii despre chiriasi, suprafata sau logo", a spus Ostahie. Tot la Buzau, compania Cometex, detinuta de Dan Ostahie, a inceput anul trecut, potrivit autoritatilor locale, constructia primului mall din oras, denumit Panoramic Mall. Investitia pentru constructia mall-ului, pe un teren de 2,2 hectare achizitionat de la municipalitate, implica fonduri de 10 milioane de euro.
Urmatoarele doua proiecte, de la Brasov si Alba Iulia, pentru care au fost deja infiintate cate o companie care le va dezvolta, se afla deocamdata in faza incipienta, in care se achizitioneaza terenurile aferente.
Potrivit presedintelui Altex resursele financiare pentru dezvoltarea galeriilor comerciale nu provin de la Altex si au o sursa externa, fiind contractate de la diferite institutii financiare.
"Finantarile provin integral de la banci si fiecare proiect are o alta sursa. Este bine atat pentru noi, cat si pentru institutiile financiare, avand in vedere ca prin acesta metoda realizam o mai buna dispersie a riscului", a spus Ostahie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO