Companii

DaimlerChrysler lanseaza un nou model 4X4 de 1 mld. $

15.06.2000, 00:00 19



Grupul germano-american DaimlerChrysler este asteptat astazi sa anunte asamblarea unui nou model din clasa SUV (sport utility vehicle - autovehicule de teren), printr-o investitie de un miliard de dolari la fabrica sa Pillette Road din Canada, conform unor urse din industrie, citate de Reuters.

DaimlerChrysler a precizat in urma cu doua zile ca va face "un anunt important" in legatura cu unitatea de productie Pillette Road, in prezenta reprezentantilor autoritatii, sindicatelor si ai corporatiei.

"Vor anunta o investitie majora in aceasta fabrica, si anume ca vor opri in urmatorii doi ani productia de autoutilitare si vor incepe asamblarea de masini de teren icnepand cu 2003-2004", a comentat un analist care urmareste indeaproape evolutia constructorilor auto.

Fabrica Pillette Road are in prezent 2.400 de angajati, si asambleaza van-ul Dodge Ram, producand anual aproximativ 80.000-90.000 de unitati. Grupul va produce aici o masina de teren sub marca Dodge, care va concura direct cu modelele Excursion al grupului Ford si Chevrolet Suburban de la General Motors, principalii rivali ai companiei.

Viitorul fabricii Pillette Road este pus sub semnul intrebarii in ultima perioada, ca urmare a scaderii cererii pentru vanuri, muncitorii fiind trimisi in somaj tehnic pana la 15 saptamani pe an.

Sindicatul canadian al muncitorilor din industria auto (CAW - Canadian Auto Workers) a facut din redresarea fabricii o prioritate nationala in toamna anului trecut, cand a reusit sa castige o promisiune din partea companiei ca va amplasa un atelier de vopsitorie auto in valoare de 600 milioane de dolari. "I-am presat sa puna piciorul in prag in legatura cu noul atelier de vopsitorie si sa ne spuna ce model vor produce aici", a declarat Buzz Hargrove, presedintele sindicatului CAW. Acesta a precizat ca DaimlerChrysler va da detalii despre aceste planuri in aceasta dimineata.

Un purtator de cuvant al DaimlerChrysler a refuzat sa comenteze detaliile acestui plan, insa a precizat ca la conferinta vor lua parte Herb Gray, Prim Ministru adjunct al Canadei, adjunctul, Mike Herst, guvernatorul provinciei Windsor, si Ed Burst, presedintele DaimlerChrysler Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO