Companii

DaimlerChrysler estimeaza un plus al vanzarilor cu 25%

DaimlerChrysler estimeaza un plus al vanzarilor cu 25%

Mercedes Clasa C a fost prezentat in Romania la numai o ora dupa lansarea la nivel mondial de la Stuttgart

22.01.2007, 18:05 13

DaimlerChrysler Automotive Romania estimeaza ca in 2007 volumul vanzarilor pentru cele cinci marci din portofoliu, Mercedes Benz, Smart, Jeep, Dodge si Fuso, va ajunge la 6.000 de unitati, in crestere cu 25% comparativ cu nivelul de 4.800 de unitati de anul trecut.
Michael Grewe, presedintele companiei, a declarat ca vanzarile vor fi sustinute in 2007 de extinderea retelei de retail si de lansarea a 11 noi modele. Compania a prezentat la lansarea pe piata din Romania trei noi modele, Mercedes Clasa C, Dodge Nitro si Smart Fortwo, care previzioneaza campania de lansari din acest an. Mercedes Clasa C a fost prezentat in Romania la numai o ora dupa lansarea la nivel mondial de la Stuttgart. Intrarea pe piata a companiei germane aduce si un produs nou, inclus in serviciile postvanzare oferite.
"Vom lansa in acest an in Romania Mobilolife, un serviciu disponibil pentru orice client care va achizitiona un automobil Mercedes si Maybach, incepand cu acest an", a declarat Grewe. Serviciul, cu o durata de cel mult 30 de ani, ofera in cazul unei avarii un automobil de schimb, servicii de tractare, transportul prin orice mijloc disponibil pana la destinatia dorita si chiar cazare pentru o perioada maxima de 5 nopti, pana la efectuarea reparatiilor.
Concernul german a intrat pe piata romaneasca prin infiintarea DaimlerChrysler Automotive Romania, in urma unui joint- venture cu AutoRom, controlata de grupul TiriacAuto. DaimlerChrysler detine 51% din actiunile companiei.
"Grupul TiriacAuto a fost distribuitorul general al brandurilor DaimlerChrysler in Romania mai bine de 15 ani, interval in care am distribuit pe piata 23.000 de vehicule. Decizia DaimlerChrysler nu a fost luata pe 1 ianuarie, ci cu 18 luni inainte. Acest lucru demonstreaza importanta pe care concernul o acorda acestei piete de desfacere", a declarat omul de afaceri Ion Tiriac.
In urma fuziunii, activitatile de import, distributie si vanzari, precum si structura AutoRom au fost preluate integral de noua entitate. TiriacAuto va controla in continuare importatorii generali M Car Trading, Hyundai Auto Romania, Premium Auto si Romcar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels