Companii

Dacă vreţi să ştiţi. Una din trei geci Moncler este „made în România“, la Bacău, în singura fabrică din afara Italiei

Geci Moncler
Foto: Profimedia

Autor: Cristina Roşca

29.09.2023, 00:07 17403

Brandul italian a investit 10 mil. euro în extinderea fabricii de la Bacău.

Grupul italian de modă Moncler, activ în segmentul de lux, a investit 10 mil. euro în extinderea producţiei din România şi astfel fabrica din Bacău a ajuns să fie responsabilă pentru o treime din toate gecile realizate de grup la nivel mondial.

Moncler este un grup italian de modă de lux cunoscut în special pentru gecile cu puf ale căror preţuri ajung la câteva mii de euro. Compania produce direct în Italia şi, din 2015, şi în România, iar în rest lucrează cu fabrici partenere în sistem de lohn. Investiţia finalizată recent duce la extinderea spaţiului de producţie de la Bacău cu 8.000 mp. Parterul este destinat producţiei de articole de îmbrăcăminte, în timp ce la etaj se află departamentele de proiectare tipare şi confecţionare prototipuri, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare.

În noua unitate de producţie lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, în timp ce echipa totală a ajuns la 1.800 de oameni. În următoarele luni, brandul italian de modă anunţă crearea altor 200 de locuri de muncă.

În 2022, ultimul an pentru care există date publice, compania Industries Yield din Bacău a Moncler a obţinut afaceri de 107,5 mil. lei, în urcare cu circa 30% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO