Companii

Cum se restructurează Tarom? Închide ruta Bucureşti-Londra (Heathrow) şi vinde slotul către Virgin Atlantic, pentru 25,7 mil. euro

Cum se restructurează Tarom? Închide ruta...

Autor: Mirabela Tiron

05.02.2024, 17:11 780

Compania aeriană de stat Tarom va închide ruta Bucureşti-Londra (Heathrow) şi va atribui slotul companiei aeriene Virgin Atlantic (deţinută de miliardarul Richard Branson), pentru suma de 22 mil. de lire sterline (25,7 mil.euro) începând cu sezonul de vară din acest an, conform planului de restructurare aprobat de AGA, se arată în Monitorul Oficial.

„Este prevăzută închiderea rutei Bucureşti-Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR ofertantului  Virgin Atlantic pentru suma de 22 mil. lire sterline (25,7 mil. euro-n.red) începând cu sezoanele de vară 2024 şi iarnă 2024  şi mandatează directorul general  al Tarom în vederea semnării scrisorii de intenţie, negocierii şi semnării contractului de vânzare -cumpărare a perechii de sloturi”, se arată în  Monitorul Oficial. Bucureşti-Londra este cea mai solicitată rută pe piaţa locală, aşa cum arăta o analiză ZF luând în calcul numărul total de zboruri spre această destinaţie.

Aeroportul Londra Heathrow este cel mai mare aeroport londonez, cu 61 de milioane de pasageri în 2022, fiind un punct important de tranzit spre destinaţiile intercontinentale.

Compania aeriană Tarom a raportat afaceri de 1,1 miliarde de lei în 2022 şi pierderi uriaşe de 274 mil. lei în 2022, arată datele de la mfinante.ro. Compania avea 1.182 de salariaţi.

Virgin Atlantic este deţinută de miliardarul britanic Richard Branson, fiind o companie lansată în anul 2000.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO