Companii

Cum sa participi la o discutie cu cel mai important expat

Cum sa participi la o discutie cu cel mai important expat
24.05.2010, 23:36 30

"Meet the CEO" va aduce fata in fata, in cadrul unui evenimentrestrans, oameni de afaceri si executivi cu cel mai important CEOexpat din businessul romanesc, Sadoukhas Meraliyev.

Omul care conduce afacerile de 7 mld. dolari ale Rompetrol vapovesti pentru prima data in public despre cariera sa, desprerelatiile de afaceri asiatico-europene, dar si despre planurilepentru Rompetrol. "Cred ca sunt putini managerii de companiipetroliere care au lucrat si in productie, in operatiunile de pe uncamp petrolier. Eu am facut asta si consider ca aceea e viatareala." Sadoukhas Meraliyev, CEO-ul Rompetrol, a discutat inpremiera cu BUSINESS Magazin in luna martie despre experienta saprofesionala si va iesi pentru prima oara in public vineri, 28 mai,la evenimentul "MEET THE CEO".

Sadoukhas Meraliyev si-a petrecut cea mai mare parte din carierala conducerea unor rafinarii - fiind absolvent al Facultatii dePetrol si Gaze la Universitatea din Moscova. Cea mai mare rafinariepe care a condus-o, Pavlodar, avea o capacitate de 5,5 tone (maimare decat Petromidia), iar Atyrau, o alta rafinarie in care alucrat, a avut nevoie de o restructurare fundamentala pe care acondus-o.

La mijlocul anilor '90, Meraliyev a lucrat pentru Chevron, iarulterior a fost numit de compania americana si guvernul kazah laconducerea celui mai mare joint-venture din Kazahstan:Tengizchevroil (joint-venture care avea in exploatare campulpetrolier Tengiz): "A fost o experienta cu totul noua, mai ales caeu eram om de rafinarie si de productie chimica, iar forarea erapentru mine o activitate cu totul diferita; nu a fost numai faptulca era o activitate noua, ci era unic ce am facut acolo, adancimeade forare fiind de peste 5 kilometri, iar recordul in materie e de6 kilometri".

CEO-ul Rompetrol spune ca ii pare rau dupa munca pe teren, dar"macar voi avea ce povesti nepotilor". Odata cu preluareapachetului integral de la Rompetrol, anul trecut, Meraliyev adevenit CEO-ul local care controleaza cea mai mare cifra de afaceri- afacerile de anul trecut ale Rompetrol Group au ajuns laaproximativ 7 miliarde de dolari.

Prima discutie a lui Sadoukhas Meraliyev cu publicul va avea locvineri, 28 mai, la evenimentul "MEET THE CEO", eveniment care estegandit ca un moment oportun pentru un public restrans de a aveaacces la o discutie libera cu membri importanti ai comunitatii debusiness din Romania.

Evenimentul va cuprinde doua etape: o prezentare sustinuta deCEO, in care acesta va impartasi sfaturi, idei si experientesemnificative din cariera sa, urmata de o sesiune de intrebari siraspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia sa adreseze intrebarisi sa discute, impreuna cu Sadoukhas Meraliyev, despre viitorulpietei petroliere, despre relatiile economice est-vest, dar sidespre cum va afecta criza economica cele mai importante sectoareale economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO