Companii

Cum au ajuns în paragină Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei şi Parcul Studenţesc Tei când „peste drum“ apartamentele costă peste 3.000 euro/mp. Galerie FOTO

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2024, 00:07 2446

Bucureştiul nu ezită să uimească prin contrastele sale, un astfel de exemplu fiind starea în care se află Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei şi Parcul Studenţesc Tei în întregime, din sectorul 2, ambele situate într-una din cele mai scumpe zone din Capitală.

În timp ce „peste drum“, la complexul ONE Verdi Park, metrul pătrat se vinde cu peste 3.000 de euro, în incinta Complexului Cultural-Sportiv Studenţesc Tei, unde sunt baze de tenis şi terenuri de fotbal, gunoaiele sunt peste tot, toaletele publice sunt în paragină, tribu­nele de la terenul de rugbi sunt ruginite şi nesigure, mar­ginea lacului este invadată de mizerii, pontoanele sunt pline de fiare vechi, iar o gură de canalizare acoperită pre­car cu nişte lemne poate deveni în orice moment sursa unei tragedii.

„Ceea ce este uimitor este că avem această delăsare în mijlocul oraşului, într-una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti, în văzul lumii, nu în vreun ghetou de la ieşirea din capitală. Este din nou aceeaşi poveste a potenţialului niciodată realizat", spune Radu, părintele unui copil care frecventează o şcoală de tenis din incinta Complexului. Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei, aflat în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse (PSD), este amplasat în Parcul Studenţesc Tei, lucru care probabil creează un vid de responsabiliate la nivelul administraţiei. ZF a contactat însă mai multe autorităţi, dar nu a primit vreun răspuns care să explice situaţia în care se află zona. Astfel, până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei nu au transmis niciun punct de vedere. ZF a transmis solicitări şi către Primăria Sectorului 2, condusă de USR-istul Radu Mihaiu, dar, la fel, nu a primit niciun răspuns. Din partea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) răspunsul a fost că Parcul Studenţesc Tei, unde se află Complexul, nu se află în administrarea instituţiei. "Vă menţionăm faptul că solicitarea a fost redirecţionată spre soluţionare către Primăria Sectorului 2 şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei", a precizat Corina Simona Bega, director general ALPAB. Instituţiile menţionate nu au comentat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO