Companii

Cum arată scenariile de revenire a economiei României în viziunea analiştilor financiari CFA

Cum arată scenariile de revenire a economiei României...

Autor: Cristina Bellu

26.08.2020, 10:15 591

Revenirea economiei locale se va face în formă de W sau în forma unui semn radical, care prevede ca o parte din scăderea economică să se recupereze rapid, iar o parte să se recupereze lent, arată datele celui mai recent sondaj realizat în rândul membrilor CFA Society, organizaţia profesioniştilor în investiţii din România care adună peste 250 de participanţi cu activităţi în instituţii de reglementare, instituţii bancare, firme de asigurari sau fonduri de pensii.

“În luna iulie, CFA Society a interogat analiştii şi cu privire la modul de revenire al economiei, din care s-au desprins două opinii majoritare, ambele cu un procent de 31%, şi anume, revenirea in W, având în vedere revenirea crizei medicale, şi revenirea de forma unui semn « radical » adică, se va recupera rapid o parte din scaderea economică, iar recuperarea celeilalte părţi va fi lenta”, spun analiştii CFA.

Potrivit sondajului, majoritatea analiştilor consideră că modificarea comportamentului din timpul crizei în ceea ce priveşte consumul, munca şi călătoriile va fi de lungă durată, de ordinul anilor, iar impactul asupra unor anumite sectoare din economie va rămâne permanent.

În plus, investiţiile în infrastructură, educaţie, sănatate, tehnologie şi digitalizare, precum şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi îmbunătăţirea eficienţei parteneriatelor public-private, reprezintă principalele măsuri care ar trebui luate pentru ieşirea din acestă criză.

În luna mai 2011, CFA a lansat Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica  prin intermediul caruia asociatia doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). În prezent, Asociatia CFA Romania are 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO