Companii

Cum arăta mobila vândută de Ikea acum 60 de ani. Galerie FOTO

Anul 1951

Cum arăta mobila vândută de Ikea acum 60 de ani.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.03.2013, 19:27 2166

Retailerul suedez de mobilier Ikea, companie fondată de Ingvar Kamprad în 1943, se mândreşte cu design-ul modern al produselor, dar a căzut victima modei din anii ’70 la fel ca toţi ceilalţi, scrie Business Insider. La vârsta de 17 ani, Ingvar Kamprad se hotărăşte să-şi facă propria companie, după ce a primit o sumă de bani de la tatăl său drept recompensă pentru rezultatele bune de la şcoală. Iniţial compania fondată de Kamprad vindea stilouri, rame de fotografii, şerveţele pentru masă, dar şi bijuterii la preţuri reduse. Cinci ani mai târziu, în 1948 tânărul antreprenor adaugă în portofoliu şi mobilă care era produsă de firme locală din zonele apropiate casei lui Ingvar Kamprad, iar în 1951 apare primul catalog al firmei. Doi ani mai târziu se deschide primul showroom Ikea în Almhult, Suedia.

În prezent, Ikea publică anual aproximativ 200 de milioane de cataloage, în 62 de versiuni diferite, acestea fiind distribuite în 43 de ţări.

Site-ul BuzzFeed a postat recent imagini cu cataloagele Ikea din anii ’60 şi până astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO