Companii

Cum a ajuns un pilot belgian să construiască a treia mare clădire de birouri din Bucureşti

Cum a ajuns un pilot belgian să construiască a treia...

Autor: Cristi Moga

02.02.2013, 14:27 1371

Yves Weerts, un pilot belgian în vârstă de 45 de ani, care a concurat în raliul Belgiei şi în Campionatului European de raliuri FIA GT3, a demarat un proiect de 40 de milioane de euro, potrivit unor calcule ale ZF, într-o clădire de birouri în apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti.

Turnul de birouri "Unirii View" va avea 17 etaje şi va fi construit pe terenul de pe bulevardul Corneliu Coposu, lângă benzinăria OMV. Terenul a fost cumpărat în 2008 de către Weerts de la familia Căşuneanu, proprietarii firmei de construcţii PA & CO International.

Cum a ajuns belgianul în Bucureşti să se asocieze cu Căşuneanu pentru a dezvolta a treia cea mai înaltă clădire de birouri din oraş, care va măsura 94 de metri?

"Am venit în Bucureşti în 2007 cu intenţia de a dezvolta un proiect de birouri. Un consultant imobiliar ne-a luat să ne arate oraşul, ne-a dus şi în Pipera, unde se construia foarte mult la acea vreme, dar i-am spus să întoarcă maşina şi să ne ducă în centrul oraşului. Ajunşi în centru am luat o hartă a oraşului şi am văzut că cele două magistrale importante de metrou se intersectează în două puncte - în Piaţa Victoriei, unde erau de asemenea foarte multe proiecte, şi în Piaţa Unirii", povesteşte Ray Fidler, managerul care gestionează din Polonia afacerile lui Weerts din Europa Centrală şi de Est.

Britanicul spune că aşa a ajuns să caute împreună cu Weerts terenuri în zona Pieţei Unirii, unde Căşuneanu avea un lot de 2.700 de metri pătraţi prin firma C & I Building. Belgianul a făcut o ofertă pentru teren, dar Costel Căşuneanu a acceptat să renunţe doar la participaţia pe care o deţinea în nume propriu, de 75%, astfel că cei doi fii ai săi Costel (29 de ani) şi Ionuţ (26 de ani) au rămas în proiect cu participaţii de 12,5% fiecare. Fidler şi Weerts nu dau detalii cu privire la preţul plătit pentru teren, dar ţinând cont de valorile de la acea vreme tranzacţia poate fi estimată la circa 6-7 milioane de euro.

În piaţa de birouri din Bucureşti nu sunt multe proiecte aflate în construcţie, aşa că nu ne este teamă când vine vorba de dezvoltarea acestei clădiri. Până acum am investit doar fonduri proprii, dar pe măsură ce vom avea contracte de preînchiriere vom accesa şi o finanţare bancară", a precizat pentru ZF Yves Weerts.


Citiţi mai multe detalii despre tranzacţie pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO