Companii

Cum a afectat lipsa industriei planurile unei tinere din Huedin

Cum a afectat lipsa industriei planurile unei tinere din...

Autor: Corina Mirea

21.07.2013, 10:42 936

Ingrid Săcălean, 37 de ani, din Huedin a investit în urmă cu doi ani peste 30.000 de euro într-un spaţiu cu două hale şi o casă pentru a-şi deschide iniţial o firmă de închiriere a autoturismelor, dar businessul nu a mers, aşa că s-a reorientat către mate­riale de construcţii.

Bias Crin SRL-D, afacerea pornită de Ingrid Săcălean, s-a transformat astfel într-o firmă de comercializare a materialelor de construcţii. Pentru a-şi deschide afacerea, Ingrid Săcălean, care a lucrat mai mult de 12 ani în domeniul construcţiilor, a luat 10.000 de euro finanţare de la stat, a făcut un credit la bancă şi mai multe împrumuturi. După mai bine de un an de activitate în domeniul construcţiilor, antrepre­noa­rea a deschis la începutul acestui an un nou business – un second-hand, pe terenul fostei afaceri.

„A fost un business care a pornit pe nişte date foarte amă­nunţite, dar care nu s-au mai pretat contextului economic în care ne găseam noi la momentul în care am început activi­tatea. Sunt doar câteva mii de locuitori într-un oraş foarte mic, puterea de cumpărare este foarte scăzută şi piaţa s-a micşorat cu mai mult de 50% în domeniul construcţiilor, deci sunt foarte mulţi factori pe care nu i-am luat în calcul la început. Noi ştiam că altele sunt premisele de la care plecăm. În orice caz, asta este, în business trebuie să rişti, încercăm să ne reprofilăm“, spune Ingrid Săcălean. Ea precizează că de la înfiinţare şi până anul acesta, când a închis porţile firmei, Bias Crin (care avea patru angajaţi) a înregistrat pierderi de câteva zeci de mii de lei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO