Companii

Cu Nike alergi de-ti tai picioarele

25.07.2001, 00:00 23



Corporatia americana Nike, cel mai mare producator mondial de articole sportive, a retras de pe piata aproximativ 425.000 de perechi de pantofi sport Jordan Trunner, dupa ce a primit sase reclamatii din partea unor persoane care s-au taiat intr-un accesoriu metalic.

Modelul Jordan Trunner este destinat amatorilor de jogging si este inconjurat de o banda metalica, care a provocat aceste rani.

Cinci dintre rani au necesitat suturi, ceea ce a determinat retragerea modelelor Trunner si Trunner Mid. Celelalte versiuni, Trunner Bubble si Trunner 2000 sunt retrase pentru a preveni aparitia altor probleme.

Cele mai importante magazine sportive sau magazine universale de pe intreg teritoriul Statelor Unite au vandut acest model incepand din iulie 1999, pana saptamana trecuta, pentru sume cuprinse intre 90 si 125 de dolari.

Tot in acest an, compania a mai retras aproximativ 225 de perechi de Jordan Trunner LX si Jordan Trunner 2000, dupa ce a primit rapoarte din care reiesea ca alte 16 persoane s-au taiat in acele benzi metalice.

Retragerea unor produse de pe piata este o practica obisnuita in Statele Unite si nu numai, in cazul cand asemenea bunuri pot provoca ranirea consumatorilor.

Cele mai frecvente cazuri de retragere intervin pe piata jucariilor, avand in vedere ca acestea sunt destinate copiilor, care sunt mult mai vulnerabili.

Mari lanturi de restaurante de tip fast-food, precum Burger King, McDonald's, au fost nevoite sa retraga unele jucarii distribuite in pachetele pentru copii, deoarece acestea prezentau un risc crescut de accidentare.

De asemenea, este celebru cazul Coca-Cola, care a fost nevoit in 1999 sa scoata de pe piata milioane de doze si sticle de bauturi, dupa ce elevi din Belgia au reclamat faptul ca s-au imbolnavit dupa ce au baut un produs al firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO