Companii

Cu 6 mld. euro deficit de produse agroalimentare, Ministerul Agriculturii nu ştie cine sunt exportatorii şi cât exportăm

Cu 6 mld. euro deficit de produse agroalimentare,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.09.2023, 00:07 309

Deficitul comercial al României în ceea ce priveşte produsele alimentare (exclusiv cereale, seminţe şi animale vii) ajunge anual la aproape 6 mld. euro, iar an de an decalajul dintre importuri şi exporturi se măreşte.

Cu toate acestea, Ministerul Agriculturii nu ştie cine sunt cei mai mari exportatori de alimente din România, adică firmele care reuşesc să menţină pe plus exporturile României şi care pot fi un start pentru reprezentanţii ministerului în realizarea unei strategii pentru produsele „made in Romania“ care pot ajunge pe plan extern. Cine exportă, ce exportă, cât exportă şi unde?

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă rugăm să vă adresaţi INS“, a fost răspunsul reprezentanţilor Minis­te­­rului Agriculturii la solicitarea ZF cu privire la lista celor mai mari 50 de exportatori de alimente în primul semestru si la evoluţia exporturilor în prima jumătate a anului. ZF a cerut Institutului Naţional de Statistică (INS) un clasament al celor mai mari exportatori de alimente, însă în clasament sunt incluse şi firme care au alte tipuri de produse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO