Companii

CTP accelerează cu investiţii de peste 100 mil. euro

LOGISTICA

Autor: Bogdan Alecu

04.07.2021, 22:40 433

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est, anunţă avansul rapid al lucrărilor de construcţii începute în acest an. În România, CTP îşi propune să finalizeze construcţia unor clădiri cu o suprafaţă totală de 300.000 mp până la finalul lui 2021, iar investiţiile dedicate acestor proiecte vor atinge 200 milioane euro.

Un prim proiect care se desfăşoară într-un ritm accelerat este depozitul pe care CTP îl construieşte pentru operatorul logistic al lui Kingfischer, compania Quehenberger, în cadrul CTPark Bucharest West. Dezvoltatorul a reuşit să ridice deja 25% din suprafaţa totală a clădirii la doar două luni de la începerea lucrărilor.

Pe lângă depozitul pentru Kingfischer, compania care operează Brico Depot în România, CTP mai dezvoltă, în acelaşi timp, alte şase proiecte în parcurile din Timişoara, Turda, Sibiu, Piteşti, dar şi din jurul capitalei - CTPark Bucharest şi CTP Bucharest North. Aceste lucrări au o valoare de piaţă de aproximativ 200 milioane euro şi vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2021.

„CTP este recunoscut nu doar pentru serviciile premium şi customizate pe care le oferă clienţilor săi, dar şi pentru rapiditatea de care dă dovadă în ceea ce priveşte construcţiile noi pe care le realizează. Am reuşit să ridicăm deja 25% din clădirea pentru Kingfischer la doar două luni de la demararea lucrărilor de construcţii. Ne dorim ca anul acesta să continuăm să susţinem ritmul bun pe care l-am avut în 2020 şi să fim la înălţimea aşteptărilor clienţilor care aleg să lucreze cu noi“, a declarat Valentin Roşu, Regional Development Director, CTP România.

CTP a închiriat  în ultimii doi ani 450.000 mp de centre logistice unora dintre cei mai importanţi jucători din industrii cheie precum retail, e-commerce şi automotive.

CTP a intrat pe piaţa din România în 2015 şi a devenit rapid lider în industrie. În prezent, compania deţine 15 parcuri logistice de succes (CTPark) în România, cu o suprafaţă disponibilă spre închiriere (GLA) de peste 1.500.000 m2 de depozite clasa A, răspândite în 10 oraşe din ţară. În doar cinci ani, compania a devenit cel mai mare dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice premium din ţară, oferind soluţii logistice de înaltă performanţă clienţilor săi.

Succesul de a dezvolta şi de a închiria cei 450.000 m2 a avut loc în numai doi ani, o durată de timp scurtă raportată la suprafaţa mare care a fost pusă la dispoziţia clienţilor CTP. Dezvoltatorul a reuşit în tot acest timp să atragă clienţi cheie din multe domenii precum: e-commerce, retail, automotive, fulfilment sau arhivare.

În acelaşi timp, compania a continuat să fie alături de partenerii existenţi prin susţinerea dezvoltării acestora şi prin flexibilitatea arătată pentru extinderea spaţiilor deja existente.

Proiectele dezvoltate de CTP s-au pliat excelent pe cerinţele şi necesităţile pieţei. Dezvoltatorul a livrat atât spaţii de producţie ce respectă în totalitate procesul tehnologic personalizat al partenerilor, cât şi clădiri ce permit un grad ridicat de flexibilitate în operaţiunile de depozitare. Toate acestea se regăsesc în pipeline-ul companiei care include trei clădiri cu un sistem de cross-dock integrat şi o clădire built to suite complexă închiriată unei firme de curierat.

Mai mult, CTP a livrat anul acesta proiecte complexe care includ spaţii pentru produse congelate şi refrigerate, dar şi centre logistice regionale pentru depozitare generală.

CTP este un dezvoltator industrial pentru care sustenabilitatea joacă un rol esenţial în cadrul strategiei de dezvoltare şi care foloseşte tehnologii ce asigură un nivel minim al costurilor de operare. Compania deţine pentru fiecare proiect certificarea BREEAM la cele mai înalte niveluri: Very Good, Excellent şi Outstanding.

Toate acestea sunt posibile datorită eforturilor constante ale echipei de business development care identifică corect cerinţele pieţei şi care reuşeşte să vină în întâmpinarea acestora cu cele mai bune soluţii tehnice şi operaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO