Companii

Croissant la cafea? În cafenelele din Bucureşti croissantul este mai scump decât în restaurantele din Paris. La Maison d’Isabelle, unde sunt printre cele mai bune croissante din Paris, un croissant costa 1,2 euro, adică 6 lei, mai puţin decât la Bucureşti

La Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti.

La Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti.

Autor: Florentina Niţu

22.06.2023, 16:00 171

În 90% din cazuri, croissantul cu unt din cafenelele din România provine din aluat congelat, iar preţul pe bucată, de la producător, este 1,5-2 lei La vânzare, în cafenea, croissantul costă între 8 şi 14 lei.

Croissantul cu unt, o delicatesă franţuzească apreciată în întreaga lume, a câştigat popularitate şi în rândul bucureştenilor, astfel că şi-a făcut loc în majoritatea vitrinelor cafenelelor. Cererea crescută a condus la preţuri mai mari ale acestui produs, mai ales în ultimul an, care în unele locaţii din Capitala se vinde cu 14 lei, preţ similar cu cel din restaurantele pariziene.

„Sunt un fan înrăit al croissantului cu unt, aşa că ori de câte ori am ocazia, îl cumpăr. Am fost recent la Paris şi, ca de fiecare dată, am mers să îmi cumpăr unul de la Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş. Merg acolo de fiecare dată când ajung în Paris şi ce mă surprinde iar şi iar - dincolo de gust – e preţul. Spre exemplu, în vara lui 2023, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti. Şi acest loc nu este excepţia în Paris“, povesteşte Cristina, o împătimită de călătorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO