Companii

Cretu il scoate pe Micula din topul berarilor

Cretu il scoate pe Micula din topul berarilor
07.02.2010, 23:11 158

Duelul antreprenorilor romani din industria berii, OctavianCretu - proprietarul Romaqua Group, producatorul branduluiAlbacher, si Ioan si Viorel Micula - proprietarii grupului EuropeanDrinks, producatorul brandului Burger, incepe sa incline spreCretu, care a intrat pe aceasta piata doar de un an sijumatate.

Albacher a scos anul trecut brandul Burger din topul celor maivandute branduri de bere din retail, segment care acopera pestejumatate din piata berii, potrivit unui studiu GfK. "La sfarsitullunii noiembrie 2009, cota de piata detinuta de Albacher era de5,3% fata de 4,2% cat era in anul 2008", a declarat AdrianTeslovan, directorul de marketing al Romaqua Group.

Cu aceasta cota de piata, Albacher a realizat in 2009 vanzari decirca 0,9 mil. hectolitri, respectiv de peste 50 mil. euro (laraft). Contactat de ZF, Ioan Micula a declarat ca nu doreste saofere informatii despre evolutia companiei pana la finalizareaprocesului pe care European Drinks il are cu statul roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO