Companii

Cresterea veniturilor populatiei urca afacerile Mobexpert la 200 mil. euro

22.11.2007, 17:42 31

Grupul Mobexpert, detinut de omul de afaceri Dan Sucu, va deschide in 2008 patru hipermagazine la Suceava, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti, investitia totala fiind estimata la circa opt milioane de euro, a declarat Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
Mobexpert va lansa in 2008 un nou concept de magazine de mobila si decoratiuni interioare, cu suprafete mai mici decat cele dezvoltate pana in prezent. Daca cele sase hipermagazine deschise pana in acest an au o suprafata medie de vanzare de 10.000 - 12.000 de metri patrati, grupul va opera pe viitor si magazine cu suprafete de circa 6.000 de metri patrati.
Primul hipermagazin Mobexpert de 6.000 de metri patrati va fi deschis la Suceava in aprilie 2008.
Unitatile care urmeaza sa fie deschise la Pitesti si Ploiesti vor fi similare ca suprafata cu cea din Suceava, in timp ce hipermagazinul din Bucuresti, care va fi deschis in cadrul centrului comercial Sun Plaza din cartierul Berceni, va avea o suprafata de 11.000 de metri patrati.
Valoarea medie a investitiei intr-un hipermagazin Mobexpert, care include amenajarea constructiei si stocul de marfa, variaza intre 2,5 si 3 milioane de euro pentru unitatile cu o suprafata de 10-12.000 de metri patrati si de 1,5 - 2 milioane de euro in cazul magazinelor cu suprafete de 6.000 de metri patrati.
"Incepand de anul viitor si pana in 2011, demersul nostru de consolidare a retelei regionale de magazine se va materializa prin deschiderea a patru hipermagazine pe an in Romania. Toate cele patru magazine care urmeaza sa fie deschise in 2008 vor fi dezvoltate in spatii inchiriate", a afirmat Sucu.
Mobexpert isi propune sa ajunga pana in 2011 la 26 de hipermagazine pe piata locala si in tarile din regiune. Investitia totala in extinderea retelei se va ridica la circa 50 de milioane de euro.
"In afara granitelor Romaniei, vizam o retea de patru hipermagazine Mobexpert in Bulgaria si doua in Serbia, iar, in Romania, o retea de 20 de hipermagazine. Pe termen mai lung, luam in calcul si posibilitatea de a intra in pietele din Moldova si Ucraina", a adaugat Sucu.
Pe segmentul comertului cu mobilier, grupul Mobexpert a inregistrat in primele zece luni o crestere de 22% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Pana la sfarsitul lui 2007, estimam ca volumul vanzarilor va inregistra o crestere medie de 20% fata de 2006", a spus presedintele Mobexpert.
Mobexpert a revizuit in crestere estimarile legate de cifra de afaceri la nivel de grup pana la valoarea de 172-175 de milioane de euro, fata de prognoza initiala de 162-163 de milioane de euro. Planurile pentru 2008 vizeaza un avans al afacerilor de aproximativ 15%, la 200 de milioane de euro. "Un prim factor de influenta pozitiva asupra comertului cu mobilier pentru casa ar fi dezvoltarile accelerate din domeniul imobiliar de pe piata locala. Se construieste mult, oamenii se muta in case noi si au nevoie sa-si mobileze locuintele in stilul lor. Un al doilea factor de influenta este cresterea constanta a veniturilor populatiei si definirea tot mai neta a clasei medii", a mai spus Sucu.
Grupul Mobexpert a obtinut in 2006 o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, valoare care include si rezultatele retelei de mobila de lux Class Mob, aflata in prezent in proprietatea Cameliei Sucu, fosta sotie a proprietarului Mobexpert.
Dan Sucu a incheiat la sfarsitul anului trecut o tranzactie prin care s-a angajat sa ii plateasca fostei sale sotii, Camelia Sucu, circa 40 de milioane euro pentru participatiile detinute de aceasta la firmele din cadrul grupului Mobexpert, tranzactia fiind inclusa intr-un acord de partaj al bunurilor celor doi in cadrul divortului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO