Companii

Cresterea vanzarilor MJ Maillis, in grafic

22.08.2003, 00:00 25

Cifra de afaceri a producatorului de ambalaje si masini de ambalat MJ Maillis Romania in prima jumatate a anului a atins nivelul record de 4,5 milioane de euro (166 miliarde de lei), in crestere, in termeni reali cu peste 60% fata de perioada similara a anului anterior.
La fel ca dupa primele trei luni ale anulu, profitul Maillis a fost dublu fata de perioada similara a anului anterior. Producatorul de ambalaje a inregistrat in prima jumatate a anului un profit de 12,4 miliarde de lei, fata de 6,2 miliarde de lei in perioada similara a anului precedent.
Compania isi propusese la inceputul anului o crestere de 25% a vanzarilor exprimate in euro, care ar urma sa se apropie pana la finalul acestui an de 10 milioane de euro. Maillis produce folie de polietilena si masini de ambalat, acestea fiind vandute atat pe piata interna cat si la export. Pe piata interna Maillis este unul din cei mai mari producatori de ambaleje secundare (de exemplu cele care inveles baxurile de PET-uri), iar exporturile au fost realizate in prima jumatate a anului catre Bulgaria, Italia si Germania. MJ Maillis Romania mai distribuie si alte produse de ambalat fabricate de grupul grecesc cu acelasi nume.
Societeta este detinuta de MJ Maillis Grecia, care detine  81% din actiuni, restul de 19% fiind in proprietatea a aproximativ 400 de actionari minoritari.
Strategia de dezvoltare a Maillis se bazeaza pe oferirea de solutii de ambalat complexe, ceea ce inseamna inclusiv productia de utilaje de ambalat. Investitiile preconizate de companie se ridica la 2 milioane de euro.
Actiunile filialei din Romania sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti, din anul 2001, fiind prima si singura companie cu capital strain care si-a listat actiunile la Bursa. In ultimele trei luni, cotatia actiunilor Maillis a urcat cu 50% datorita rezultatelor financiare in crestere. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproape 6 milioane de dolari.
Maillis spera la vanzari mai mari pe semestrul al doilea, odata cu instalarea unei linii noi de productie la finalul lunii iunie. Investitia, in valoare de 0,5 milioane de euro, a generat o crestere a capacitatii de productie a fabricii de la Buftea cu 1.400 tone pe an. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO