Companii

Crestere constanta de 20% pentru rulmentii suedezi

28.07.2006, 15:22 109

Rulmenti Suedia, unul dintre principalii distribuitori din tara ai marcii SKF de rulmenti si solutii industriale estimeaza pentru acest an un ritm de crestere al afacerilor de 20%, comparabil cu cel inregistrat in ultimii ani.
"Estimam ca anul acesta cifra de afaceri a firmei va ajunge la 2,8 milioane de euro. In 2005 am avut o cifra de afaceri de 2,4 milioane de euro. In acest domeniu cresterile cifrei de afaceri nu sunt spectaculoase. Este o afacere care creste constant", a spus Eugen Kaptalan, directorul general al firmei. Conform datelor furnizate de Ministerul Finantelor, Rulmenti Suedia a avut in 2004 o cifra de afaceri de peste 1,8 milioane de euro.
Eugen Kaptalan spune ca in acest an compania va investi in construirea unui nou sediu si a unei noi hale, investitii care vor fi incheiate in luna decembrie.
"Valoarea investitiei este de aproximativ un milion de euro si pentru a o realiza am apelat la credite bancare pe care le vom plati din profit. De altfel, compania noastra a crescut exclusiv prin forte proprii plecand de la o idee de afaceri importata din Ungaria", a mai declarat Kaptalan.
Firma clujeana ofera solutii de specialitate destinate marilor companii industriale din Romania, printre clientii Rulmenti Suedia se numara companii ca Kronospan, Tenaris Silcotub, Carpatcement, Holcim, Somes Dej, Azomures, European Drinks, Mittal Steel din Hunedoara sau Ductil Steel. Solutiile suedeze sunt distribuite de firma clujeana in toata Transilvania prin colaborarea cu distribuitori locali.
"Oferta de servicii si de training ne impune sa avem sediile cat mai aproape de clienti. Daca noi sau distribuitorii nostri trebuie sa ne deplasam la un client mai mult de 150 de kilometri, exista deja o problema de rentabilitate", a explicat Kaptalan.
"Pe langa produsele si serviciile noi pe care SKF le aduce pe piata romaneasca ne pregatim sa incheiem colaborari si cu alte firme si marci si sa ne largim oferta de produse. Este vorba despre doua companii olandeze, Dutchi si Bahco", a mai adaugat Kaptalan.
Printre competitorii principali de pe piata romaneasca ai Rulmenti Suedia se afla companii ca Fag, Ina sau Timken. Compania Rulmenti Suedia a fost infiintata in anul 1998 si este detinuta de catre doi oameni de afaceri din Ungaria, Czegladi Sandor si Dohanjos Marika. In prezent firma are 16 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO