Companii

Creditorii Daewoo nu mai au rabdare

27.10.2000, 00:00 17



Creditorii Daewoo Motor au avertizat ca nu vor suplimenta imprumuturile de urgenta acordate producatorului sud-coreean de automobile, decat daca va concedia din angajati, va reduce salariile si va inchide fabricile ineficiente cat mai curand, relateaza agentiile internationale de presa.

Daewoo a cerut creditorilor 450 miliarde de Woni (396 milioane $) ca imprumuturi de urgenta pentru a-si putea desfasura in continuare fara probleme operatiunile pana la sfarsitul anului. Daewoo pierde 100 miliarde Won (87 milioane $) pe luna datorita scaderii vanzarilor.

Cererea survine deciziei Ford de a-si retrage oferta de 6,9 miliarde de $ pentru Daewoo Motor. Creditorii sunt reticenti in ceea ce priveste oferirea unor noi imprumuturi din moment ce ei nu vad cum isi pot recupera fondurile. Ei solicita masuri care sa readuca firma la pragul de rentabilitate.

Situatia financiara precara afecteaza deja salariile lucratorilor. Managerii nu au mai primit salariile din august, in timp ce muncitorii nu au incasat salariile pe ultima luna.

Oficiali ai Daewoo din Seoul au anuntat ca 2.600 din cei 5.500 de muncitori de la fabrica din Varsovia isi vor pierde locurile de munca, in timp ce in cazul fabricii din Lublin 1.200 din cei 6.200 de muncitori vor fi concediati.

Sindicatul "Solidaritatea" a cerut guvernului polonez sa preia controlul asupra fabricilor apartinand producatorului sud-coreean de automobile, pentru a pune capat concedierilor masive, a afirmat un oficial al sindicatului.

Doi oficiali de prim rang ai statului polonez vor pleca in Coreea de Sud pentru a discuta despre viitorul companiei in Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO